Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un primer pla d´uns dits traient bitllets d´un caixer al costat d´una imatge en un marc de l´Agència Tributària

Retornen entre 3.000 i 4.000 euros a milers de jubilats a Espanya: error d'Hisenda

Es tracta d'errades en la tributació de l'IRPF per a alguns sectors professionals

Molta atenció amb la notícia que hem conegut les últimes hores i que afecta un nombre elevat de jubilats del nostre país. Uns que han patit a les seves carns un error pel qual els hauran de tornar una quantitat de diners considerable. Si hi ha alguna cosa a què Hisenda obliga els ciutadans és al pagament rigorós dels impostos, tret que et vulguis endur una elevada multa de l'Agència Tributària.

Especialment, els ciutadans corrents són els que més pateixen aquest tipus de sancions i, això passa, sigui per error o per voluntat pròpia, quan deixem de pagar algun tipus de quota o impost.

Hisenda entona el 'mea culpa' i haurà de tornar una dinerada a aquests jubilats

Però, de vegades, cal capgirar la truita. I en aquest cas, la reprimenda se la pot emportar la mateixa Agència Tributària quan comet un error groller amb alguns ciutadans d'aquest país.

El cas és que hem sabut que milers de jubilats han pagat més impostos dels que haurien de fer durant un bon nombre d'anys. Aix, doncs, no li queda cap altra a Hisenda que retractar-se i tornar aquests diners a aquests milers de pensionistes que no els havien d'haver pagat al seu dia. Estem parlant d'una devolució que va dels 3.000 als 4.000 euros després del que ha admès Hisenda a tots.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Segons apunta a l'Agència Tributària, el mateix organisme va cometre errors en la tributació de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) . Un que es relacionava amb certs sectors professionals, com són el de la construcció o la metal·lúrgia.

Entre 3.000 i 4.000 euros seran els diners que tornarà Hisenda per solucionar el seu error

Per sort per als treballadors que van exercir aquestes tasques en els sectors esmentats, podran recuperar allò que van pagar al seu dia de forma errònia per culpa d'Hisenda.

El cas és que entre el 1967 i el 1978, els treballadors dels sectors de la construcció o metal·lúrgia s'havien d'haver agafat a una deducció de l'IRPF. Però, no va ser així i van tributar un 100% de la pensió.

Un fet que posa al punt de mira Hisenda. Però, ara volen solucionar l'error i els concediran que puguin reduir  un 25% les cotitzacions que van escometre a les mútues. Ens referim a tots els anys que feien la Declaració de la Renda.

Muntatge del logo de l'Agència Tributària damunt de bitllets d'euro
Entre 3.000 i 4.000 euros haurà de tornar Hisenda per un error del passat | Getty Images

Aquests jubilats també poden sol·licitar que se'ls tornin els diners pagats de més en tots aquests anys. Va ser el Suprem qui va deixar clar a la seva sentència que entre l'1 de gener de 1967 i el 31 de desembre de 1978, l'Agència Tributària va cometre greus errors contra aquests contribuents.

Els jubilats afectats només podran percebre el corresponent als últims 4 anys

Van ser uns pagaments a la Mutualitat Laboral de la Banca pels quals els treballadors s'havien d'haver acollit a una deducció fiscal que no va ser tan gran. La part negativa d'aquesta devolució positiva per a tots aquests jubilats és que només podran reclamar els últims quatre anys, ja que la resta han quedat prescrits per llei.

Pel que fa a la quantitat a tornar per part de l'Agència Tributària, cada cas és diferent. Però, sempre estarà compresa en un interval entre els 3.000 i els 4.000 euros.

També es pot donar el cas que alguns dels jubilats amb dret a sol·licitar aquesta devolució ja hagin mort. Però, has de saber que els hereus podran sol·licitar aquesta devolució. Això sí, ho podran fer sempre que no hagin transcorregut més de quatre anys des del decés del familiar.