Imatge de Tomàs Molina somrient i arrepenjant el cap als seus braços. Porta una camiseta gris i té un cafè davant

Tomàs Molina demana disculpes pel que ha passat en directe al Telenotícies de TV3

El meteoròleg va cometre un error aquest dimecres

Ja fa uns dies que la DANA va passar per Catalunya. Va ser un cap de setmana complicada, sobretot a les Terres de l'Ebre, on va fer mal. Ho indicaven els mapes i els diferents meteoròlegs del país, com ara Tomàs Molina, que s'ha tornat a pronunciar.

De moment, la meteorologia va millorant de mica en mica. Hem deixat enrere els dies ennuvolats, de temperatures baixes i de vent, per la irrupció d'una massa d'aire càlida, procedent d'Àfrica.

De fet, estem davant un episodi meteorològic monòton i estable. Les jornades són assolellades i predomina l'ambient estiuenc, i es preveu que sigui durant tot el cap de setmana. Per tant, sembla que encara no podem acomiadar l'estiu.

Ara, Tomàs Molina ha tornat a situar-se al centre del focus mediàtic, després de la seva aparició al 'Telenotícies Vespre' d'aquest dimecres, 6 de setembre.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Tomàs Molina: «Disculpes»

La predicció del temps per aquest cap de setmana anuncia molta calma i bon temps a Catalunya. Això és el que va voler deixar clar aquest dimecres Tomàs Molina, el meteoròleg de confiança de molts catalans. Tot i que sempre és aplaudit pels seus seguidors, s'ha hagut de disculpar després d'un error que ha pronunciat.

I és que, durant l'emissió del temps, Tomàs va dir un castellanisme, fet que va fer enfadar l'audiència. Per això, ha demanat disculpes.

«Les meves disculpes. M'ha sortit dir 'el pont s'ha derrumbat' i hauria hagut de dir: esfondrat, ensorrat, enrunat, esbaldregat, afonat, fet malbé, esboldregat, esbucat o anat aigua avall», ha indicat.

La correcció ha estat ben rebuda pels seus seguidors, que li han donat les gràcies, i fins i tot li han indicat que no havia de rectificar.

Un setembre molt càlid

Al contrari del que podríem haver pensat a començaments de mes, setembre serà un mes molt càlid. De fet, segons indica la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, almenys aquesta primera quinzena «serà molt càlida i seca».

Una predicció que indica que el sol predominarà i que les temperatures tornaran a pujar, encara que no seran tan altes com les que hem viscut a ple estiu.

Mapa amb la predicció meteorològica pel dissabte 9 d'agost
Durant el cap de setmana, 9 i 10 de setembre, predominarà el sol a tot el territori. | Meteocat

Les màximes se situaran al voltant dels 30ºC a tot Catalunya. La màxima serà de 32ºC i es registrarà a Lleida i a Girona. Serà un bon cap de setmana per fer excursions a la muntanya, ja que no s'hi preveuen pluges.

Tot i això, encara és aviat per conèixer la meteorologia que viurem diumenge, tot i que tot apunta que la jornada seguirà la tònica dels darrers dies: ambient d'estiu.