Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un cotxe amb el maleter ple de maletes i un altre equipatge, a més d'una persona en primer pla amb gest d'aprovació i una emoticona d'una bombeta il·luminada al cap

La DGT aclareix com cal portar les maletes al cotxe per evitar problemes

Viatjar amb molt d'equipatge pot ser complicat, però hi ha unes claus per desplaçar-se de manera segura i eficient

Amb l'estiu a  prop, ja és moment de començar a planificar les vacances. La llibertat de descansar i fer vida sense necessitat de mirar l'hora no té preu, i aquesta desconnexió se sol fer de viatge. Els trajectes amb cotxe poden ser llargs i desesperants, i ficar tot l'equipatge al maleter es pot convertir en una tasca realment difícil.

Encaixar totes les maletes s'assembla al Tetris. Una fitxa mal col·locada pot desmuntar l'estructura sencera, per la qual cosa cal una precisió i un ordre molt afinat. Dit això, la revista de la Direcció General de Trànsit (DGT) ha donat una sèrie de claus per carregar tot l'equipatge de manera segura i ordenada.

Aquests consells busquen que el desplaçament sigui còmode, que el vehicle pateixi menys o que el consum de combustible sigui més eficient.

Cada cosa al seu lloc

El maleter està dissenyat per portar l'equipatge, i cal utilitzar-lo de manera adequada. El millor és no portar objectes als seients o damunt dels passatgers i, si cal, col·locar un portaequipatge al sostre. Cada espai té la seva funció, i les maletes han d'anar a la part del darrere del vehicle.

Reduir pes

Circular sense gaire pes fa que el cotxe consumeixi menys i, per tant, s'augmenti la seguretat. La despesa de benzina pot créixer fins a un 6% per cada 100 quilos. El vehicle agrairà una menor càrrega, i el vostre compte corrent segurament també.

El pesat, a baix

Els objectes més pesants han d'anar a la part més baixa del maleter. El centre de gravetat serà més baix i el cotxe serà més estable durant el viatge. El trajecte serà més segur i evitaràs problemes innecessaris.

Imatge de fons d'un cotxe en miniatura amb diverses maletes al sostre, i una altra imatge d'un cotxe a la platja amb el maleter obert i diverses maletes dins
Cal tenir en compte els perills de portar molt equipatge al cotxe | Getty Images, Africa Images

Cinturons cordats als seients buits

Encara que no hi hagi passatgers a la part del darrere del cotxe, es recomana cordar els cinturons. Pot semblar absurd, però té una explicació lògica: si es produeix una col·lisió o una frenada, pots evitar que l'equipatge acabi dins del vehicle i causi danys greus.

Ancorar i col·locar una xarxa

Quan l'equipatge estigui al seu lloc, podeu utilitzar una xarxa per ancorar totes les maletes. Com al consell anterior, això pot evitar que les maletes es desplacin.

Tot a mà, però ordenat

Deixa a mà els objectes que puguis necessitar durant el viatge. Abans, però, assegura't que estan ordenats, i pots posar-los als departaments del maleter. D'aquesta manera els pots agafar sense problemes i sense haver de remoure-ho tot.