Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diversos cotxes aparcats i una altra imatge de mans d'una persona al volant d'un cotxe

La DGT parla clar: missatge als que aparquen així i se'n van tan tranquils

Si no compleixes una distància mínima entre cotxes a l'hora d'aparcar, tingues clar que la DGT t'ho farà pagar

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha llançat una nova normativa que afecta tots els conductors a Espanya. Aparcar massa a prop d'un altre cotxe et pot sortir car.

La DGT ha decidit imposar multes a aquells que no respectin la distància mínima entre vehicles en estacionar. Aquesta mesura busca millorar la seguretat i la comoditat als carrers i aparcaments.

Què diu la DGT sobre aparcar molt a prop d'un altre cotxe

La DGT ha establert que els conductors han de deixar un espai suficient entre el cotxe i el cotxe del costat en aparcar. Aquest espai és crucial perquè tots dos vehicles puguin maniobrar sense problemes.

Primer pla d'una filera de cotxes aparcats
Corres el risc que et multi la DGT si aparques amb poc espai entre cotxes | Getty Images

La normativa no especifica una distància exacta en metres, però s'espera que els conductors facin servir el sentit comú. La idea és que hi hagi prou espai per obrir les portes sense colpejar el cotxe del costat i perquè els dos vehicles puguin sortir de la plaça d'aparcament sense dificultat.

La multa de la DGT per aparcar massa a prop dels altres cotxes

La sanció econòmica pot arribar als 200 euros, però generalment ronda els 80. Aquesta multa es pot reduir al 50% si es paga en el termini de 20 dies naturals des de la notificació.

És important destacar que aquesta multa no només s'aplica als carrers, sinó també als aparcaments públics i privats. La DGT vol assegurar-se que tots els conductors respectin aquesta norma a qualsevol lloc on estacionin el seu vehicle.

Els motius pels quals és important deixar prou espai en aparcar

Deixar prou espai entre cotxes en aparcar té diversos beneficis, com ara reduir el risc de danys als vehicles. I és que les portes que s'obren massa a prop poden causar esgarrapades i abonyegaments. A més, facilita l'entrada i la sortida dels ocupants, especialment en cotxes amb portes grans o en situacions on hi ha persones amb mobilitat reduïda.

Un altre aspecte important és la seguretat. En cas d'emergència, és crucial que els vehicles puguin sortir ràpidament de la plaça d'aparcament. Si estan massa a prop uns dels altres, això pot ser complicat i perillós.