Imatge de dos agents de la guàrdia civil parlant amb un conductor

La DGT alerta de la infracció que es comet en moltes carreteres: 200 € de multa

Aquesta infracció de la DGT és molt comuna i està penada per llei

La Direcció General de Trànsit cada cop està més pendent del comportament dels usuaris a la carretera. Tot i això, els conductors de cotxes o camions no són l'únic objectiu que està al punt de mira de l'organisme.

La DGT també avisa els conductors d'un altre tipus de vehicles de la importància que té respectar la normativa vigent. L'objectiu últim, sempre, és reduir al màxim el nombre d'accidents mortals a la carretera.

Per intentar assolir aquest objectiu, des de l'organisme oficial imposen diverses multes per dur a terme diverses accions que poden resultar perilloses. En aquest cas, aquesta infracció enfada a un col·lectiu específic i comporta 200 euros de multa. És més comú del que creus.

Aquesta és la infracció que comporta 200 euros de multa de la DGT

Com dèiem, no només els conductors s'exposen a multes greus en el cas de saltar-se les normes de la DGT. En aquest cas, són els ciclistes els qui poden exposar a una quantiosa sanció en cas d'incomplir la llei

La infracció de què parlem està penada amb una multa de 200 euros i està relacionada amb el fet que els ciclistes no usin el voral de la seva dreta.

De cara a fer llum sobre l'assumpte, des de la DGT han publicat un tuit il·lustratiu des del seu compte oficial de Twitter. Tot i això, això ha tret de polleguera el col·lectiu, que no ha trigat a llançar les seves queixes a l'organisme.

Així ho expliquen des de la Direcció General de Trànsit

Com podem veure a la informació publicada per la DGT: «A la carretera, els ciclistes han d'utilitzar el voral de la seva dreta, si n'hi ha, per circular».

A més, afegeixen que: «Només podran abandonar-ho en descensos prolongats en condicions segures. Ocupar la calçada quan és possible circular pel voral pot suposar una multa de 200 euros».

El col·lectiu ciclista es queixa aquesta normativa

Aquest anunci no ha agradat gens al col·lectiu ciclista, que ha decidit llançar les seves queixes sobre això. La raó és que comenten que els vorals de les carreteres solen estar bruts i plens d'obstacles. Això pot conduir a una punxada o patir el risc de caure.

Ciclistes inaugurant el nou carril bici de Tarragona
El col·lectiu ciclista expressa les seves queixes contra la sanció de la DGT | Aj. Tarragona

D'altra banda, cal recordar que, tot i que són molts els conductors que desconeixen aquesta noma, els ciclistes «tenen permès circular en files de dos a la carretera». Per fer-ho, s'han d'acostar el màxim possible a la dreta de la via. Així ho confirma la DGT.

Altres accions que comporten multa si ets ciclista

Tot i que és una de les més controvertides, aquesta no és l'única multa a què es poden enfrontar els ciclistes per no complir amb la normativa vigent.

En aquest sentit, els ciclistes tampoc no poden utilitzar, com passa amb la resta dels conductors, el telèfon mòbil. De fet, si ho fan, es poden enfrontar a una sanció de fins a 200 euros, igual que en el cas anterior.

Imatge d'arxiu d'un grup de diversos ciclistes per carretera
Els ciclistes s'enfronten a diverses multes si incompleixen les normes de trànsit | GTRES

Amb bicicletes, per la seva banda només es pot circular amb un passatger que tingui una edat màxima de 7 anys. Incomplir comportarà sancions de fins a 100 euros.

Quan és de nit, per altra banda, és obligatori circular amb els llums enceses. No fer-ho es multa amb fins a 80 euros.

Alhora, saltar-se un semàfor es pot penar amb sancions que van des dels 150 fins als 500 euros, a causa del perill que aquesta acció pot suposar per als vianants i la resta dels usuaris de la via.

Altres normes que han de complir passen per respectar les prioritats en cada cas sota multes de fins a 200 euros; utilitzar el casc, penat amb la mateixa sanció; i respectar la taxa màxima d'alcohol, sota risc d'enfrontar-se a multes d'entre 500 i 1.000 euros.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp