YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La DGT anuncia l'obligació d'incloure un nou accessori al cotxe a Espanya

Està previst que s'aprovi aquest mateix 2021 i serà obligatori en tots els vehicles a partir del 2024

Imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra amb la seva motocicleta en un control de trànsit
La DGT anuncia l'obligació d'incloure un nou accessori al nostre cotxe | Twitter @mossos

El govern central aprovarà durant els primers mesos del 2021 una nova normativa viària que introduirà alguns canvis importants en la conducció de tots els vehicles.

La DGT ha preparat el Projecte de Reial Decret de l'Auxili en Carretera, que inclou un nou accessori que tots els vehicles hauran de tenir per tal de complir amb les normes viàries, com passa actualment amb l'armilla reflectant o el triangle de seguretat.

De fet, aquest nou accessori arribarà per substituir el triangle, un accessori que, si bé ha estat necessari per ajudar els conductors a senyalitzar un accident, també s'ha convertit en la causa de molts atropellaments mortals al mig de la carretera, ja que els conductors que pateixen una avaria o un accident han d'abandonar el seu vehicle, recórrer diversos metres pel voral i col·locar el triangle per senyalitzar la seva posició.

En qualsevol cas, ja fa anys que la DGT busca la forma de garantir la seguretat del conductor i per fi ha trobat la solució: una llum d'emergència que el conductor podrà activar sense haver de sortir del vehicle.

La nova llum d'emergència obligatòria en tots els cotxes

Aquesta nova llum d'emergència ha de complir una sèrie de requisits, que s'exposen en el Projecte de Reial Decret de l'Auxili en Carretera. En primer lloc, es tractarà d'una llum d'emergència V-16, que tots els vehicles hauran de tenir obligatòriament a partir del 2024.

Un conductor posa una llum d'emergència sobre del seu cotxe amb la finestreta baixada
La DGT obligarà a portar una llum d'emergència que substituirà el triangle a partir del 2024 | cedida

Fins llavors, i després que s'aprovi el seu ús, els conductors podran tenir la llum d'emergència o el clàssic triangle de seguretat, però sempre s'haurà de portar un d'aquests accessoris. 

I com es farà servir aquesta llum? El procediment, segons el que s'ha avançat per la DGT, serà molt senzill per al conductor. N'hi haurà prou amb baixar la finestreta del cotxe -la que doni a la carretera- i col·locar al damunt el sostre la llum, que quedarà ben enganxada. De fet, és molt similar a les llums d'emergències de la policia o els serveis d'emergències.

A més, la llum d'emergència comptarà amb un reflector parabòlic que permetrà la seva visibilitat des d'un quilòmetre de distància, fins i tot quan les condicions de visibilitat de la carretera no siguin bones. Tampoc caldrà connectar la llum amb cap cable, ja que funcionarà amb bateries, i fins i tot podria arribar a usar-se com llanterna.

Un altre dels aspectes més destacables de la nova llum d'emergència és que podrà connectar-se al telèfon mòbil o al cotxe a través del Bluetooth, de manera que en el moment d'activar-se s'enviarà automàticament una sol·licitud d'assistència.

Ana Blanco, sotsdirectora adjunta de circulació de la DGT, va explicar fa diversos mesos que «ara per ara, l'usuari ha d'abandonar el vehicle i anar a col·locar el triangle. És precisament en aquest moment quan les persones es converteixen en vulnerables, pel que considerem que és més apropiat quedar-se al vehicle substituint aquesta presenyalització per una altra».

Així, quan s'aprovi finalment el Decret, el triangle d'emergència tindrà els dies comptats a Espanya. A partir del 2024, serà obligatori portar una llum d'emergència en el vehicle per senyalitzar la posició en cas d'accident o avaria, i ens acomiadarem dels triangles. En cas de no portar la llum, el conductor s'enfrontarà a sancions i multes, com passa actualment amb el triangle.

D'altra banda, no està previst eliminar l'armilla reflectora perquè encara que no sigui necessari sortir del cotxe per senyalitzar, el conductor pot tenir la necessitat d'abandonar el vehicle per altres raons, i per poder fer-ho ha de portar l'armilla.


Comentaris

envia el comentari