Cotxes

La DGT avisa: els conductors que han de canviar el seu carnet i com fer-ho

Aquests són els conductors obligats a canviar el seu permís de conduir, segons la DGT

La DGT és conscient que obtenir el permís de conduir és de vegades més complicat del que sembla. Sens dubte, aconseguir aquest document és un moment d'inflexió a la vida de molts ciutadans. Avui, ens referim al cas de persones que venen a Espanya amb un carnet d'un altre país.

Hi ha vegades que no és tan senzill aconseguir aquest tipus de permís de conduir que expedeix la DGT. I és que parlem d'un cas que rau sobre aquells ciutadans que tenen el carnet de conduir d'un país estranger.

Què passa quan hi ha aquest cas concret? Aquest és un supòsit que la Direcció General de Trànsit ens ha explicat a fons. Ens ha informat de tot això i especialment sobre quin és el procediment per tenir-lo de nou quan som al nostre país.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La DGT avisa del canvi que hauran d'emprendre alguns conductors

La primera cosa que cal fer, segons la DGT, és atendre el conveni de col·laboració de l'Estat espanyol. I és que el document de conduir expedit a un altre país s'ha de canviar per un d'espanyol similar a aquell. Això sí, exposa la DGT que cal no oblidar-se de lliurar sempre l'original per fer aquest tràmit.

Foto d'un home conduint i agafat al volant del cotxe.
La DGT informa d'un tràmit que han de sol·licitar alguns conductors | Getty Images

Per fer aquest canvi de carnet cal que hi hagi un conveni amb el país d'origen del ciutadà i que el conductor compleixi una sèrie de requisits administratius. Per si no n'hi hagués prou, la DGT avisa d'una opció que no és possible en el cas de bescanviar aquest tipus de carnet de conduir. La DGT assegura que els documents de fora d'Espanya que s'obtenen en aquest país d'origen no són bescanviables, quan la residència legal es té a Espanya.

 

La DGT, contundent amb els conductors amb un document d'un altre país

Un altre punt a tractar i que no és menor és com la DGT informa aquells que vulguin obtenir aquest carnet de conduir. Aclareix que els permisos expedits a la Unió Europea i l'Espai Econòmic Europeu, incloent-hi Islàndia, Noruega i Liechtenstein, són aptes per conduir a Espanya si estan en vigor.

Imatge de diversos cotxes aparcats
El que has de fer quan vols tenir un carnet expedit en un altre país | GETTY IMAGES

Si pel que fos, han deixat de tenir validesa per algun motiu, tindrem un problema. El normal, però, és que a l'hora de realitzar aquest procés de bescanvi no hi hauria d'haver cap mena de complicació.

La DGT també ha exposat puntualment quins són els països amb conveni per a aquest canvi de carnet. Són Algèria, Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Equador o Marroc. També ho són Nicaragua, Perú, República Dominicana, Panamà, Paraguai, Uruguai, Brasil, El Salvador, Filipines, Guatemala, Sèrbia, Turquia, Tunísia, Ucraïna i Macedònia.

Al Regne Unit, els permisos dels estrangers residents a Espanya no són vàlids

A tots i cadascun dels països que hem esmentat, afegint Andorra, Mònaco i Suïssa, el nostre permís de conduir serà bescanviat i serà canviat per un permís espanyol similar, però cal respectar una sèrie de normes, no ens oblidem d'això.

Imatge de cotxes circulant
Al Regne Unit, els permisos dels foranis que viuen a Espanya són invàlids | Getty Images

Si es dona el cas posat, el permís només serà apte per a un termini de mig any com a data límit. Recordem que es comença a comptar del dia que es va aconseguir tenir la residència.

Un altre punt a concretar és que al Regne Unit, que no pertany a la UE des de finals del 2020, els permisos dels ciutadans estrangers a Espanya ja no són vàlids. Encara que sembli mentida, és obligatori tornar a aprovar l'examen de conduir per aconseguir aquest nou permís en territori espanyol.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!