Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil de trànsit amb un conductor dins d'un cotxe vermell, una mà amb diversos bitllets d'euro i el logotip de la DGT

La DGT avisa: si portes això al cotxe, et pot caure una multa de 400 euros

La DGT està al corrent d'una infracció que cometen molts conductors quan instal·len aquest objecte al vehicle

La DGT ha llançat una advertència important per a tots els conductors. Si portes una bola de remolc mal instal·lada al teu cotxe, podries enfrontar-te a una multa elevada. Aquest avís és crucial per evitar sancions i garantir la seguretat a la carretera.

Una bola de remolc és un dispositiu que s'instal·la a la part del darrere del cotxe per enganxar remolcs, caravanes o portabicicletes. És molt útil per transportar càrregues addicionals, però ha de complir certes normatives per ser legal i segura.

La DGT t'adverteix si portes mal instal·lada la bola de remolc: 400 euros de multa

La DGT ha assenyalat que una bola de remolc mal instal·lada pot ser perillosa. Si no s'instal·la correctament, podeu afectar l'estabilitat del vehicle i augmentar el risc d'accidents. A més, instal·lar-la incorrectament pot fer malbé el sistema elèctric del cotxe i altres components.

Muntatge d'un embús, el logotip de la DGT i una dona contrariada
Compte amb el que portes al teu cotxe, perquè la policia es fixarà molt | DGT, Europa Press, Dean Drobot

La DGT explica que imposarà una multa de 200 euros als conductors dels quals la bola de remolc sigui "un obstacle per a la visualització de la matrícula". I hi ha una altra multa, a banda de l'anterior, que arribaria als 400 euros si la bola no està instal·lada per un taller autoritzat. Aquests tallers tenen la certificació necessària per fer la instal·lació de manera segura i conforme a la normativa vigent.

Com sap la DGT si la instal·lació és correcta o no

La DGT pot verificar si la bola de remolc ha estat instal·lada correctament de diverses maneres. Una de les més comunes és a través de la ITV. Durant la ITV, els tècnics revisen que la bola de remolc estigui ben instal·lada i que compleixi totes les normatives de seguretat.

A més, els agents de trànsit poden fer inspeccions a la carretera. Si detecten que la bola de remolc no està instal·lada correctament, poden imposar la multa de 400 euros a l'acte.

Els documents que necessites per demostrar que la instal·lació ha estat legal

Quan instal·leu una bola de remolc en un taller autoritzat, us han de proporcionar un certificat d'instal·lació. Aquest document és crucial, ja que demostra que la instal·lació s'ha realitzat d'acord amb la normativa. Has de portar aquest certificat amb tu al cotxe, ja que es pot sol·licitar durant una inspecció.

Per passar la ITV amb una bola de remolc, cal presentar el certificat d'instal·lació i assegurar-te que la bola estigui en bon estat. Els tècnics revisaran que no hi hagi danys i que el sistema elèctric funcioni correctament. Si tot està en ordre, passaràs la ITV sense problemes.