Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un ancià conduint i el logotip de la DGT

La DGT avisa d'un canvi substancial a partir del juliol: obligatori per a tothom

La DGT anuncia nous sistemes de seguretat obligatoris per a tots els cotxes matriculats a partir del 6 de juliol

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat que a partir del juliol serà obligatori que els cotxes incorporin sistemes ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Aquesta mesura vol millorar la seguretat viària i reduir el nombre d'accidents a les carreteres.

La DGT anuncia ADAS: obligatoris a partir del 6 de juliol

La DGT indica que ADAS són tecnologies avançades que ajuden el conductor a manejar el vehicle de manera més segura. D'aquesta manera, serà més fàcil detectar perills i, en alguns casos, prendre el control del vehicle per evitar accidents.

Vehicles circulen per una autopista de tres carrils, amb el logotip de la DGT
Atent a la mesura que entra en vigor al mes de juliol | Getty Images

La DGT ha detallat una llista que hauran de ser presents a tots els cotxes nous. En aquest sentit, la Unió Europea ha decidit que aquests sistemes siguin obligatoris a tots els cotxes nous a partir del 6 de juliol.

Frenat d'emergència autònom (EBA o ESS)

Segons indica la DGT, aquesta tècnica detecta obstacles a la carretera i és capaç de frenar el cotxe automàticament per evitar una possible col·lisió.

Assistent de Manteniment de Carril (LKA)

L'assistent de manteniment de carril ajuda el conductor a mantenir-se al seu carril. Si el cotxe es desvia sense activar l'intermitent, aquest mètode corregeix la direcció.

Control de Creuer Adaptatiu (ACC)

Parlem d'un sistema que ajusta la velocitat del cotxe per mantenir una distància segura amb el vehicle del davant. És especialment útil en autopistes i en situacions de trànsit dens.

Detecció de fatiga del conductor

La DGT té molt present els aspectes relacionats amb la fatiga. Aquest sistema la detecta, monitora el comportament i emet alertes si detecta signes de somnolència, recomanant prendre un descans.

Reconeixement de senyals de trànsit

El reconeixement de senyals de trànsit utilitza càmeres per identificar senyals de trànsit i mostrar la informació al tauler d'instruments del cotxe. Això ajuda a estar sempre informat sobre els límits de velocitat i altres senyals importants.

La DGT ha fet un pas important per millorar la seguretat viària a Espanya en incorporar aquests sistemes ADAS. Uns que ajudaran a prevenir accidents i protegiran tant conductors com vianants.

Si esteu planejant comprar un cotxe nou, assegureu-vos que estigui ben equipat per complir amb la normativa i, el més important, per conduir de manera més segura. Conduir un cotxe equipat amb ADAS no només compleix la normativa de la DGT, sinó que també contribueix a fer les nostres carreteres més segures.