qwd

La DGT incorporarà drons a les carreteres que captaran infraccions al volant

La nova mesura coincideix amb la segona operació especial de l'estiu per augmentar les mesures de seguretat a la carretera

La Direcció General de Trànsit (DGT) començarà a denunciar els conductors que infringeixin la normativa de seguretat viària i que hagin estat captats per un dron a partir d'aquest dijous, 1 d'agost, coincidint amb la segona operació especial de l'estiu per augmentar les mesures de seguretat a la carretera.

Segons informa la DGT, els drons s'utilitzaran per garantir la seguretat dels usuaris més vulnerables amb prioritat, com ciclistes, motoristes i vianants, així com per la vigilància de distraccions al volant i en trams on el risc és més elevat.  Tal com expliquen a 'La Información', també seran utilitzats en situacions en què hi hagi més moviment del normal en la carretera, o per complementar helicòpters en situacions d'emergència que requereixin mesures de seguretat addicionals.

Tindran capacitat de denunciar

Actualment, la DGT compta amb onze drons.  Tres d'ells estan certificats pel Centre Espanyol de Metrologia, i són els que tindran capacitat de denunciar. Els vuit restants s'utilitzaran per a la regulació i gestió del trànsit. A més, es troba en procés d'adquirir vint unitats més per al seu ús.

D'aquesta manera es posa en marxa la segona operació especial de l'estiu i durant aquesta jornada i la del dijous es preveuen 2,9 milions de desplaçaments de llarg recorregut, el doble que els habituals aquests dos dies de la setmana, i per a tot el mes d'agost el nombre de moviments previstos és de 47 milions, 1,57 per cent més que els realitzats en el mateix mes de l'any passat.

Es tracta de l'època de l'any amb més afluència a les carreteres espanyoles, ja que coincideixen aquells que finalitzen vacances amb els qui les inicien el mes d'agost. Hi haurà més presència d'agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil que l'estiu passat, s'utilitzaran les cambres de les carreteres per a vigilar l'ús del cinturó i del mòbil al volant i circularan vehicles camuflats.

 

També et pot interessar...