Alerten de l'estafa de les multes de la DGT

Els conductors reben una notificació que els comunica que tenen una sanció de 1.530 euros

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha advertit aquest dilluns a través del seu compte oficial de Twitter de la nova estafa que circula a través d'internet i que afecta els conductors. En aquesta ocasió, els estafadors envien un missatge a través del correu electrònic als conductors tot suplantant la identitat de la DGT.

A la notificació s'avisa als conductors que han estat multats amb 1.530 euros. És aquí on els usuaris han d'adonar-se que es tracta d'una estafa perquè les úniques formes que utilitza la DGT per avisar d'una multa és mitjançant el correu postal o bé a través de la Direcció Electrònica Vial (DEV) perquè es tracta de dos mètodes on el DNI o el DNI electrònic són necessaris.

Es reactiven passat un temps

Fonts de l'organisme han avisat que el millor que es pot fer és no obrir el missatge rebut i esborra'l perquè aquest tipus d'estafes es reactiven cada cert temps. En aquest cas, han indicat que els estafadors envien un breu correu electrònic amb l'anagrama de la DGT acompanyat d'un suposat número, que fa referència a la denúncia i un text on es llegeix: «Senyor conductor. Se li notifica que presenta una denúncia per foto multa, valor de la sanció 1.530 euros (mil cinc-cents trenta euros)».

Aquesta notificació conté un enllaç per tal que la víctima pugui fer efectiu el pagament de la suposada multa. No obstant això, des de Trànsit insisteixen que es tracta tot d'una estafa i demanen precaució als usuaris que puguin haver rebut aquestes notificacions. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari