Alerten d’una estafa telefònica que vol suplantar Endesa

Restaurants i establiments, objectius principals de l'engany
Factures dels veïns del carrer de Wad-ras
Imatge d'arxiu d'una factura de la llum | Jordi Olària Gras

 

Una veïna de Salou ha alertat, a través de les xarxes socials, d’una estafa que intenta suplantar la companyia elèctrica Endesa. Segons ha explicat, la dona, que regenta un restaurant, va rebre una trucada de la suposada empresa avisant que en 45 minuts els tallarien la llum del negoci per impagament.

 

La veïna, estranyada pel fet —mensualment els carreguen la factura al compte, automàticament—, va preguntar al seu interlocutor què havien de fer i, des de l’altra banda del telèfon, li van contestar que tenien tres quarts d’hora per fer «un ingrés de 560 euros» o, si no, es quedarien sense subministrament.

 

 

Endesa corrobora l'estafa

Consultada Endesa, la companyia energètica confirma que es tracta d’una nova tipologia d’estafes que s’estan produint al nostre territori. La usuària i denunciant ha reconegut a les xarxes que, tenint un establiment de restauració, aquest fet espanta i «si t’agafa de sobte, tens por de deixar la gent sense menjar, i és possible que piquis i paguis».

 

A través de la seva experiència, la dona ha volgut donar l’avís d’alerta a «particulars i empreses», per tal que no caiguin en aquest parany.

 Comentaris

envia el comentari