David Carragal

La família de David, l’home mort per una pallissa a Oviedo, critica la versió dels agressors

Els familiars del professor asturià ironitzen sobre que parlessin que només van donar una «puntada a l'aire» | Qüestionen també al policia que va explicar l'agressió «esbossant mig somriure»

Tres joves espanyols, d’entre 18 i 23 anys, van ser detinguts després de matar presumptament d’una pallissa  a un home de 33 anys a Oviedo, la matinada del passat dimarts, 11 de juny. La víctima, David Carregal va morir a l’Hospital Universitari Central d’Astúries, després d’una setmana ingressat en estat crític.

Aquest dimecres, els tres joves implicats en la pallissa que va posar fi a la vida de David Carregal van declarar davant el jutge. Dos d’ells van quedar en llibertat i un altre va ingressar a presó, en ser considerat l’autor de la puntada de peu que el va matar. Unes hores més tard, la família ha volgut expressar la seva indignació pel fet que neguessin la seva implicació en la mort, argumentant que havien donat «una puntada de peu a l’aire».

En una dura carta, publicada per ‘El Español’, els familiars ironitzen sobre «la innocent puntada de peu» i sobre com ara «els tres pobres nois ho estan passant malament».  Neguen que «creués cap mirada» ni que «increpés» cap dels joves i es pregunten si el fet que tots tres sortissin corrents és perquè sabien que no va ser sense voler i que «no havien donat les millors puntades de peu de les seves vides».

El contingut de la carta

En l’escrit es qüestionen el paper de les autoritats, així com de l’alcalde d’Oviedo, remarcant l’agent de policia que va parlar per explicar l’agressió «esbossant mig somriure». A continuació, el contingut íntegre de la carta de la família de David Carregal:

«Aquesta és una carta dirigida a les autoritats competents en el cas de David Carragal, per les quals desconec el tractament exacte però dels quals pressuposo la seva vàlua per a la defensa i protecció dels ciutadans honrats, treballadors i honestos que som, per cert, una gran majoria en aquesta societat, cada vegada més mancada de valors i especialment de raó i sentit comú.

He vist a les notícies a un policia esbossant mig somriure mentre explicava que l'agressió havia estat de tal violència i acarnissament com la gent ha conclòs en veure com a resultat la mort d’en David.

També vaig escoltar al nou alcalde d'Oviedo detallant que havia estat només un desgraciat accident entre xavals que sortien de festa i bevien.

Segons sembla, li van donar una innocent i juganera puntada de peu a allò que ells van denominar 'l'aire', com també haurien pogut anomenar 'el mar' o 'la terra', després d'haver ingerit les substàncies per les quals segurament també tindran un nom.

Ara, el cap perfecte i sa d'un home bo es diu 'aire'.

I després, van emprendre una desmesurada carrera fugint del resultat de la innocent puntada o puntades que mai, segons ells, van tenir la intenció de prendre-li la vida al David, al nostre David.

'Potser' van sortir corrent perquè fins i tot ells es van adonar que 'potser' no havien donat les millors puntades de la seva vida, o no, potser hi havia alguna cosa més urgent que requeria la seva presència, mai ho sabrem.

El cas és que ara aquests tres nois ho estan passant malament. Estan passant una mala estona, els pobres.

Haurem d'anar amb compte i protegir-los entre tots perquè tot això ha estat una cosa de xavals i potser, només potser, els pot quedar un trauma en saber que li han pres la vida a un altre jove només una mica més gran que ells. 'Aiii' quina entremaliadura. Bé, tranquils, que ja estan dient que tot això va ser sense voler. O això ho vau dir vosaltres?

La pròxima vegada, en comptes de l'aire, procureu donar la ‘puntadeta’ a una altra cosa, d'acord?  Per exemple, a la càmera amb què us graveu fumant porros per a penjar-ho a Facebook.

I tu, David, descansa en pau, però 'en pau' de debò. Els que quedem aquí sabem que tu no vas creuar cap mirada, que no vas increpar a ningú i que estaves, i estàs, ple d'una llum que aquests pobres desgraciats mai veuran, encara que tots aquests càrrecs públics els eximeixin d'aquesta mala estona. Els vindran moltes més, no ho dubtis...»

 

També et pot interessar...