Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Jordi Cruz

Utilitzen la imatge de Jordi Cruz per guanyar credibilitat en una estafa a Internet

Es tracta d'una estafa sobre falses inversions en bitcoins a Internet que utilitza cares conegudes

Jordi Cruz
Utilitzen la imatge de Jordi Cruz per estafar milers d'euros a la xarxa | CatalunyaDiari.cat

 

El ràpid creixement del fenomen dels bitcoins  des de la seva aparició ha anat de la mà de la creació d'estafes que s'han aprofitat de la poca informació que moltes persones tenen sobre el tema i de la seva vulnerabilitat econòmica. Ara, l'engany encara arriba més lluny, i és que els estafadors han començat a utilitzar la imatge de personatges públics, acompanyada de falses declaracions on, suposadament, recomanen a la població un mètode per guanyar diners invertint. Però és tot fals.

Utilitzen l'aparença d'un mitjà de comunicació digital

L'estafa de les falses inversions en bitcoin ha anat evolucionant des que va aparèixer per primera vegada, buscant cada vegada més credibilitat. Per primera vegada, des de fa uns mesos, els estafadors han començat a imitar l'aparença d'un mitjà de comunicació, amb imatges de personatges públics. L'últim famós que ha estat utilitzat per estafar diners és el xef Jordi Cruz, jutge del programa de TVE 'Masterchef'.

Utilitzen la imatge de personatges famosos
Utilitzen la imatge de personatges famosos | Maldito Bulo

 

Declaracions falses

Segons el contingut de la 'fake news' que es passeja per la xarxa, Cruz va acudir a 'El Hormiguero', el programa d'Antena 3 presentat per Pablo Motos, a explicar que s'havia fet milionari amb un suposat producte financer anomenat 'Bitcoin Trader', però no és cert. Tot i que Jordi Cruz sí que va visitar el programa de les formigues, en cap moment es va parlar de 'Bitcoin Trader', ni mai va treure el seu telèfon mòbil per «mostrar als espectadors quants diners està guanyant a través de diverses inversions».

En el moment en què algú clica en qualsevol dels enllaços de la pàgina, de seguida s'obre una pàgina web on demanen dades personals i una inversió inicial de 200 €, necessària, segons ells, per guanyar els beneficis que va obtenir Jordi Cruz. Un altre recurs que utilitzen és el d'incorporar testimonis falsos que, suposadament, van guanyar milers d'euros amb aquesta tècnica.

Utilitzen tetimonis falsos
Utilitzen tetimonis falsos | Maldito Bulo

A més de Jordi Cruz, ja havien utilitzat la imatge d'altres cares conegudes com la de Jesús Quintero, Amancio Ortega,  Antonio García Ferreras o Sergi Arola. Actualment, també estan utilitzant històries falses d'estudiants que s'han fet rics amb aquestes plataformes.

També et pot interessar...