Les línies verdes són el nou mètode de la DGT per reduir l'excés de velocitat

La DGT pinta línies verdes en algunes carreteres per reduir la velocitat

El projecte pilot va començar el 2017 a dues carreteres de Palència

El director general de Trànsit, (DGT), Pere Navarro, va qualificar, fa uns dies, com a negatives les dades de mortalitat viària que s'han recollit durant aquest Pont de Maig, on van perdre la vida un total de dinou persones,  set víctimes més que les que van haver-hi l'any passat  durant aquest període.

És per això que la DGT continua buscant noves formes per reduir l'índex de sinistralitat a les carreteres. Una de les mesures aplicades afecta les vies convencionals, on van tenir lloc 14 dels 17 accidents mortals d'aquest Pont, que han vist reduït el límit de velocitat a 90 km/h. Aquesta però és només la primera acció que s'aplicarà: «El primer era baixar la velocitat i el segon serà reforçar la vigilància» va indicar Navarro. 

Millores del disseny de les vies

La DGT està treballant en un Manual de millora del disseny de les vies que inclourà des de la proposta de pintar dues línies contínues a la separació de carrils fins a fer més estret el carril  perquè el conductor redueixi la velocitat. També s'està estudiant col·locar  bandes rugoses o bé, implementar un sistema de carrils 2+1.

  • Altres notícies relacionades: Els radars en cascada, el nou mètode per multar l'excés de velocitat

L'excés de velocitat és una de les principals causes d'accident a la carretera i també ho és el fet de conduir sense precaució. Per tal d'evitar que aquests dos factors continuïn sent la causa de molts d'ells, s'està estudiant estendre a la resta de carreteres espanyoles un projecte que, des del 2017, s'ha posat en pràctica en dues carreteres de Palència: les línies verdes

Es vol aconseguir que el conductor associï aquesta identificació amb trams de carretera de velocitat controlada
Es vol aconseguir que el conductor associï aquesta identificació amb trams de carretera de velocitat controlada | DGT

 

Les línies verdes, un efecte visual pels conductors

Aquesta nova mesura consisteix a pintar línies verdes al costat de les blanques, que delimiten la carretera, perquè el conductor tingui la sensació que està circulant per un carril més estret del que és realment i, finalment, redueixi la velocitat que circula. Aquest mètode ja s'està aplicant a altres països com Suècia i Holanda on s'ha demostrat que es tracta d'una acció afectiva  perquè els conductors no trepitgin tant l'accelerador.