Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb estació d'ITV i cercle groc amb llums encesos al quadre d'instruments del cotxe

La DGT salva 'in extremis' aquests conductors obligats a passar la ITV: pren nota

La DGT demana als ajuntaments que no imposin restriccions als cotxes que no portin un distintiu ambiental

La DGT ha pres una decisió crucial que afecta milers de conductors a Espanya. Aquesta mesura busca facilitar el procés de passar la ITV per a aquells que es troben en una situació complicada a causa de les restriccions de les Zones de Baixes Emissions (ZBE). Si sou un d'aquests conductors, preneu nota d'aquesta important informació.

La DGT ha emès una recomanació als ajuntaments perquè permetin als vehicles sense etiqueta ambiental accedir a les ZBE amb l'únic propòsit de passar la ITV.

La recomanació de la DGT perquè no multin aquests conductors

Aquesta decisió és un alleujament per a molts conductors. D'altra manera, es veurien en una situació difícil en no poder complir la normativa de la ITV a causa de les restriccions d'accés a aquestes zones.

Muntatge amb les 4 etiquetes de la DGT
Aquells vehicles sense distintiu ambiental podria entrar a ZBE per a la ITV | catalunyadiari.com

La DGT entén que la ITV és un tràmit obligatori i essencial per garantir la seguretat viària i la protecció del medi ambient. Per això, ha instat els ajuntaments a ser flexibles i permetre que aquests vehicles puguin circular per les ZBE exclusivament per adreçar-se als centres d'inspecció.

Poden entrar a les ZBE els cotxes sense etiqueta per passar la ITV?

La resposta és "sí", però amb condicions, ja que els cotxes sense etiqueta ambiental podran entrar a les ZBE únicament per passar la ITV. Aquesta mesura no vol dir que aquests vehicles tinguin llibertat total per circular per aquestes zones. Però se'ls concedeix un permís especial i temporal per complir l'obligació de la ITV.

És important que els conductors tinguin en compte que aquesta excepció només s'aplica pel trajecte cap ai des del centre d'inspecció. No es permet l'ús d'aquest permís per a altres fins, com ara desplaçaments personals o laborals dins de les ZBE.

Així afecta aquesta decisió els conductors

Aquesta decisió de la DGT és un respir per a molts conductors que es trobaven en una cruïlla. Sense aquesta mesura molts vehicles sense etiqueta ambiental no podrien accedir als centres d'ITV ubicats dins de les ZBE. I els impediria complir la normativa i podria resultar en sancions.

A més, en permetre que aquests vehicles passin la ITV, s'assegura que estiguin en condicions òptimes per circular, reduint així el risc d'accidents i millorant la qualitat de l'aire.