Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla curt de Roberto Braserio amb rostre seriós gesticulant amb les mans davant d'un mapa de calor en tons vermells i taronges.

Roberto Brasero encén les alarmes amb la seva última predicció: arriba el més esperat

Al llarg de la setmana, les nits tropicals seran una constant a diverses regions d'Espanya segons Roberto Brasero

Aquesta setmana a Espanya es presenta amb un clima variat que oscil·larà entre dies de pluges intenses i una calor sufocant, segons l'última predicció de Roberto Brasero. Amb una barreja de precipitacions i onades de calor, les nits tropicals també seran protagonistes a diverses regions del país.

Els primers dies de la setmana s'esperen pluges disperses al nord d'Espanya, especialment a Galícia i al Cantàbric. Aquestes precipitacions vindran acompanyades de fortes ratxes de vent a l'Ebre, el Cantàbric oriental, l'oest de Galícia i les Balears.

Aquest patró climàtic evitarà que les temperatures pugin significativament en aquestes àrees, mantenint un ambient més fresc comparat amb la resta del país.

Tot i això, al sud d'Espanya les temperatures pujaran considerablement. A partir d'aquest dilluns, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les temperatures màximes pujaran a la majoria del país —exceptuant el nord—, superant els 30 °C a més de la meitat de les províncies.

Dona caminant descalça per la platja amb les xancletes a la mà i un para-sol taronja
Es podria produir una onada de calor a algunes zones del sud d'Espanya | Europa Press

Roberto Brasero preveu una pujada de les temperatures

A partir de dimecres, les temperatures començaran a pujar de manera notable. Es pronostica que a Andalusia occidental, el sud d'Extremadura i l'interior de Múrcia, les màximes arribaran als 35 graus. Les temperatures nocturnes també seran altes, cosa que provocarà nits tropicals a les valls del Guadalquivir i del Guadiana.

Dijous, l'ascens de temperatures encara serà més marcat, amb màximes que podrien arribar als 40 graus a Còrdova, Sevilla i Badajoz. Aquestes condicions creen un risc d'onada de calor a algunes zones del sud d'Espanya.

“Fins divendres, les temperatures augmentaran progressivament fins a assolir o superar novament els 40 °C, fet que suposa entre 5 i 8 graus més del que és habitual per a aquesta època de l'any”, apunta Roberto Brasero.

Dissabte s'espera un canvi significatiu amb l'arribada d'un front atlàntic que comportarà un descens generalitzat de les temperatures. Aquest front causarà pluges febles a Galícia i al Cantàbric al matí, que podrien estendre's a l'interior durant la tarda.

A la meitat nord i al centre del país, els núvols d'evolució podrien donar lloc a ruixats o tempestes, especialment a l'est de Castella i Lleó, les serres de La Rioja, i el nord i el sud d'Aragó.

Dona refrescant-se amb una ampolla daigua en un dia calorós, amb icones dadvertència de calor i pluja.
A la meitat nord i al centre del país, els núvols d'evolució podrien donar lloc a ruixats o tempestes | Europa Press, catalunyadiari.com

Al llarg de la setmana, les nits tropicals seran una constant a diverses regions d'Espanya, especialment a les valls del Guadalquivir i Guadiana, així com a les zones costaneres del sud de la Mediterrània. Les temperatures nocturnes es mantindran per sobre dels 20 graus, cosa que farà que les nits siguin càlides i una mica incòmodes per dormir.

Així doncs, Espanya viurà una setmana amb un clima variat, des de pluges i vents al nord fins a una onada de calor al sud. Roberto Brasero apunta que les nits tropicals seran comunes, oferint un ambient càlid durant tota la setmana.