Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un ancià conduint i el logotip de la DGT

El gest típic que fan molts en conduir i els pot sortir car: la DGT no perdona

No et despistis perquè la DGT està a l'aguait dels conductors que fan això i incompleixen la normativa vigent

Conduir és una activitat que molts gaudeixen especialment quan s'acompanya de bona música. No obstant això, el que molts conductors no saben és que portar la música alta al cotxe pot resultar en una multa.

La Direcció General de Trànsit (DGT) està molt atenta a aquest tipus d'infraccions i no perdona els que no compleixen les normes. En aquest article, us expliquem quan et pot imposar una multa la DGT per portar la música alta i quina és la quantia de la sanció.

La DGT multa els conductors per portar la música massa alta

Portar la música alta al cotxe pot ser perillós per diverses raons. En primer lloc, pot distreure el conductor, cosa que augmenta el risc d'accidents. A més, el soroll excessiu pot impedir que el conductor escolti senyals importants, com sirenes d'emergència o botzines d'altres vehicles.

Imatge de fons de diversos cotxes circulant per una carretera amb molt de trànsit i una altra imatge d'una dona amb gest de sorpresa
Pot ser perillós portar posada la música massa alta al cotxe | Europa Press, Dean Drobot, DGT

La DGT pot multar els conductors que portin la música alta quan el volum de la música és tan alt que es pot escoltar des de l'exterior del vehicle. Això no només és una molèstia per a altres conductors i vianants, sinó que també pot ser considerat com una distracció perillosa.

Una altra situació en què la DGT multa és si el soroll de la música interfereix amb la capacitat del conductor per escoltar senyals de trànsit. O bé advertiments d'altres vehicles.

Quina és la quantia de la sanció de la DGT

La nova normativa fixa que el volum màxim permès per escoltar música al cotxe és de 87 decibels. La quantia de la multa per portar la música alta al cotxe pot variar, però generalment oscil·la entre els 100 i 3.000 euros.

En els casos més greus, la multa arriba a aquesta xifra si es considera que el soroll ha causat una distracció significativa o ha contribuït a un accident.

Segueix aquests consells per evitar aquesta multa

Per evitar una multa de la DGT per portar la música alta al cotxe, és important seguir algunes recomanacions. En primer lloc, mantingues el volum de la música a un nivell raonable. Si pots escoltar la música clarament dins del cotxe sense que s'escolti des de l'exterior, ets al bon camí.

A més, presta atenció als senyals de trànsit i als sons de l'entorn. Si necessiteu baixar el volum de la música per escoltar les alertes, és probable que porteu la música massa alta. Recorda que la seguretat és el més important i si en algun moment sents que la música t'està distraient, baixa o apaga.