Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de fotos d'una platja amb gent banyant-se i al costat dues persones sota un paraigua mentre plou

Avís d'última hora de l'AEMET: arriba un canvi de temps a algunes zones d'Espanya

L'AEMET adverteix de forts contrastos i pluges al terç nord peninsular

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès un avís important per a aquesta setmana perquè s'acosta un canvi de temps que afectarà el terç nord peninsular d'Espanya.

Segons els models meteorològics, demà, 9 de juliol, s'esperen pluges a diverses regions, especialment al nord-oest. Al llarg d'aquesta setmana, el nord-oest de la Península Ibèrica, incloent-hi àrees com Galícia, Astúries i el nord de Castella i Lleó, experimentarà condicions meteorològiques irregulars. Especialment durant la matinada.

L'AEMET ha indicat que aquestes regions veuran precipitacions que podrien ser localment intenses, especialment a partir de mitjans de setmana. A zones com el Sistema Central, incloent-hi parts de Càceres i Salamanca, les pluges podrien ser més copioses.

Dues dones es protegeixen de la pluja amb un paraigua, el 8 de juny de 2024, a Madrid
S'esperen pluges a diverses regions del nord d'Espanya | Europa Press

L'AEMET avisa que s'acosten precipitacions i vents

Aquest tren de borrasques afectarà principalment el nord-oest i l'interior nord de la península. Això comportarà no només pluges, sinó també vents forts. Els quals podrien assolir ratxes de fins a 90 km/h en algunes àrees com els cims de La Palma i Tenerife a Canàries.

Aquests vents del sud-oest i oest contribuiran a mantenir temperatures relativament altes per a aquesta època de l´any. Tot i que de cara al cap de setmana la tendència podria canviar.

Les previsions indiquen que les temperatures seran variables. En general, s'espera que a la primera part de la setmana les temperatures es mantinguin per sota dels valors normals per a aquesta època de l'any a regions del nord com el Cantàbric oriental i el nord d'Aragó.

No obstant això, cap al final de la setmana, hi podria haver un augment de temperatures a la meitat sud de la península i al nord-est, coincidint amb l'inici de la canícula.

En termes de precipitacions, aquestes estaran per sota dels valors normals a gran part d'Espanya. Tot i això, al nord-oest i algunes àrees del sistema Central s'esperen acumulacions significatives que podrien causar problemes puntuals.

El pronòstic de l'AEMET per a aquesta setmana

L'AEMET preveu cels ennuvolats a Galícia i al nord-oest de Castella i Lleó a principis de setmana. A mesura que avanci la setmana, les precipitacions s'estendran per gran part del nord de la Península.

La imatge està dividida en dues parts. La part esquerra mostra una platja amb cel clar i sol, mentre que la part dreta mostra dues persones caminant sota la pluja amb paraigües. Al centre de la imatge hi ha una vora irregular que separa les dues escenes, i sobre aquesta vora hi ha dues icones de bombolles de diàleg amb signes d'interrogació i una icona de sol i pluja.
L'AEMET preveu cels ennuvolats a Galícia i al nord-oest de Castella i Lleó a principis de setmana | Europa Press, catalunyadiari.com

A la resta d'Espanya, s'espera una notable inestabilitat amb cels ennuvolats, especialment al sud-oest. Per al cap de setmana, s'anticipa una disminució de la inestabilitat, encara que persistiran els cels encapotats al nord del país.

A la tarda, els cels tendiran a aclarir-se. A la resta de la regió, s'esperen cels més clars, encara que amb núvols d'evolució diürna a les serres orientals. Al nord-est de la comunitat, podrien passar xàfecs aïllats a la tarda, que de vegades podrien estar acompanyats de tempestes.

Cal destacar que, segons el pronòstic estacional de l'AEMET, aquest estiu podria ser més plujós del que és habitual a gran part d'Espanya.