Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona conduint amb les mans al volant i una imatge de les mans duna altra persona traient bitllets duna cartera

Revelen l'error que més cometen els conductors: la DGT ja no sap què fer

Tot i que la DGT treballa de forma constant per millorar la seguretat viària, se segueixen cometent errors alarmants

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha revelat recentment quins són els errors més comuns que cometen els conductors a Espanya.

Tot i les campanyes de conscienciació i les sancions, molts conductors segueixen cometent les mateixes infraccions. La DGT està preocupada i no sap què fer més per reduir aquestes conductes perilloses.

La DGT treu a la llum la infracció més comuna entre els conductors

Segons la DGT, la infracció més freqüent és l'excés de velocitat, la multa del qual pot arribar als 600 euros i 6 punts del carnet. Molts conductors no respecten els límits establerts, cosa que augmenta el risc d'accidents. La velocitat inadequada és una de les principals causes de sinistres a les carreteres espanyoles.

El consum d'alcohol i drogues també és un problema recurrent. Conduir sota els efectes d'aquestes substàncies posa en perill no només el conductor, sinó també els altres usuaris de la via. La DGT ha intensificat els controls, però encara se'n registren nombrosos casos, amb multes de 500 a 1.000 euros i de 4 a 6 punts.

Uns guàrdies civils dialoguen amb un conductor, amb imatges d'unes copes de vi i uns bitllets
La DGT imposa fortes multes als conductors ebris o drogats | Europa Press, Getty Images

Un altre error comú és l'ús del telèfon mòbil al volant, amb multes de 200 euros i 6 punts del carnet. Tot i els advertiments i les multes, molts conductors segueixen utilitzant els seus dispositius mentre condueixen. Aquesta distracció pot ser fatal, ja que redueix l'atenció i els reflexos del conductor.

Pren nota: aquestes són les multes més elevades

La DGT ha establert sancions severes per intentar dissuadir els conductors de cometre aquestes infraccions. Les multes per excés de velocitat poden arribar fins a 600 euros i comportar la pèrdua de fins a 6 punts del carnet de conduir. En casos extrems, el conductor es pot enfrontar a penes de presó.

L'ús del telèfon mòbil al volant també és fortament penalitzat. La multa per aquesta infracció és de 200 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet. Si el conductor és reincident, les sancions encara poden ser més severes.

Conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues és una de les infraccions més greus. Les multes poden assolir els 1.000 euros i la pèrdua de fins a 6 punts del carnet. A més, si el nivell d'alcohol a la sang supera certs límits, el conductor pot ser arrestat i enfrontar-se a un judici.

Què més pot fer la DGT

La DGT ha implementat diverses mesures per reduir aquestes infraccions, com ara campanyes de conscienciació, controls de velocitat i alcohol, i l'ús de radars i càmeres. Tot i això, els resultats no han estat els esperats.

La DGT està considerant noves estratègies, com ara l'augment de les sancions i la implementació de tecnologies més avançades per detectar infraccions.

A més a més, s'està estudiant la possibilitat d'introduir programes de reeducació per a conductors reincidents. Aquests programes podrien incloure cursos obligatoris sobre seguretat viària i la realització de treballs comunitaris relacionats amb la prevenció d'accidents.