Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona conduint i logo de la DGT

Avís de la DGT: no li tremola el pols per multar a qui fa això en una autopista

La DGT multa amb 100 euros a què dugui a terme una acció extremadament perillosa en aquest tipus de vies

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha llançat un avís clar i contundent: caminar per una autopista o autovia està estrictament prohibit i comporta multes severes.

Aquest recordatori és crucial per garantir la seguretat de tots els usuaris de les vies ràpides. Avui t'expliquem detalladament què diu la DGT sobre aquesta infracció i les conseqüències econòmiques que pot tenir per als vianants.

Això diu la DGT sobre caminar per autopistes i autovies

La DGT estableix que les autopistes i les autovies són vies d'alta velocitat dissenyades exclusivament per a vehicles motoritzats. Per tant, els vianants tenen prohibit de caminar per aquestes carreteres.

Muntatge amb una carretera amb cotxes de fons i el senyal de Stop al centre
Ni se t'acudeixi fer això en una autovia o autopista | Photo Images

Aquesta normativa no és arbitrària; està basada en la necessitat de protegir tant els vianants com els conductors. La presència de vianants en aquestes vies pot causar accidents greus a causa de l'alta velocitat dels vehicles i la manca de temps per reaccionar davant d'un obstacle inesperat.

Multes per caminar amb autopistes i autovies

La DGT no va amb embuts quan es tracta d'imposar sancions als vianants que infringeixen aquesta norma. Caminar per una autopista o autovia pot ser una multa considerable.

Segons la normativa vigent, la sanció econòmica pot arribar fins a 100 euros. Una multa que està dissenyada per dissuadir els vianants de posar en risc la seva vida i la dels altres.

Per què és tan perillós caminar en aquestes vies?

Les autopistes i autovies estan dissenyades per permetre el trànsit de vehicles a altes velocitats, generalment entre 80 i 120 km/h. En aquestes condicions, un vianant és pràcticament invisible per als conductors ja que amb prou feines hi ha temps per reaccionar. A més, la infraestructura d'aquestes vies no està preparada per al trànsit de vianants, i no té voreres o zones segures per caminar.

Si us troNadó en una situació en què necessiteu caminar i esteu a prop d'una autopista o autovia, busqueu rutes alternatives. Utilitza camins secundaris, voreres i passos de vianants.

En cas d'emergència, com un vehicle avariat, la DGT recomana romandre dins del cotxe amb els llums d'emergència encesos i trucar als serveis d'assistència. Si és absolutament necessari sortir del vehicle, fes-ho amb armilla reflectora i situa't darrere de les barreres de seguretat.