Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
BBVA i retallada de persona usant mòbil

L'SMS de BBVA on mai has de punxar: és una estafa

L'entitat bancària ha llançat un avís a tots els clients per si reben aquest missatge amb enllaç sospitós

En un món dominat per allò digital, la ciberseguretat s'ha convertit en una prioritat tant per a les institucions financeres com per als usuaris. Recentment s'ha detectat una nova modalitat d'estafa que involucra el BBVA.

En aquest cas, està relacionada amb la tramesa de missatges SMS fraudulents. Aquesta situació ha generat preocupació entre els clients del banc i ha posat en evidència la necessitat d'estar sempre alerta davant de possibles enganys.

Així és l'estafa per SMS de què adverteix BBVA

El modus operandi d'aquesta estafa és força senzill però efectiu. Els estafadors envien un SMS als clients del BBVA, informant-los sobre la necessitat d'activar un suposat “nou sistema de seguretat”.

Una persona gran subjecta uns bitllets, amb un logotip del BBVA
L'objectiu és que feu clic a l'enllaç perquè doneu les vostres dades personals | Getty Images, catalunyadiari.com

"BBVA INFO: activeu el nou sistema de seguretat abans del (data) per evitar el bloqueig del vostre compte: https://bbva.gestionsegura.online". Aquest és el missatge que conté el SMS fraudulent.

Com veieu, el missatge inclou un enllaç. En fer clic, redirigeix a una pàgina web falsa que imita la del banc. Un cop en aquesta pàgina, se sol·licita a l'usuari que introdueixi les seves dades personals i bancàries.

BBVA és clar sobre aquests SMS amb enllaç

És crucial que els clients del BBVA sàpiguen que el banc mai no sol·licita l'activació de sistemes de seguretat a través de SMS. Aquesta informació ha estat confirmada per la mateixa entitat financera, que ha emès comunicats oficials alertant sobre aquesta estafa.

Mans d'una persona amb les ungles pintades de blau, escrivint en un mòbil
BBVA recorda no fer clic als enllaços dels SMS | Getty Images

L'objectiu d'aquests missatges fraudulents és obtenir informació sensible dels usuaris per cometre delictes com el robatori d'identitat i el frau financer.

"No premis en enllaços inclosos en SMS o correus electrònics que et resultin sospitosos", diuen al BBVA. També recomanen que no donis "informació personal o bancària a la pàgina web on t'intenten redirigir".

Com identificar un SMS fraudulent

"Si en reps algun que inclogui un link, encara que aparegui al mateix fil de missatges de BBVA, és fals", recorden. Per evitar caure en aquesta mena d'estafes, és important saber com identificar un SMS fraudulent. Aquí alguns consells:

  • Revisar el remitent: els missatges oficials del BBVA sempre provenen de números reconeixibles o identificats amb el nom del banc.
  • No fer clic a enllaços sospitosos: si reps un SMS amb un enllaç, és millor no fer clic. En canvi, accedeix directament a la pàgina oficial del BBVA a través del teu navegador.
  • Verificar la informació: si teniu dubtes sobre la veracitat del missatge, contacteu directament amb el servei d'atenció al client del BBVA.