Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses monedes d?euro i una altra imatge d?una dona sorpresa

Guardes aquesta moneda a la cartera? Podries tenir 20.000 euros sense saber-ho

La pròxima vegada que revisis la teva cartera, presta atenció a les monedes de 2 euros que tinguis

Al món de la numismàtica, el valor de les monedes no només es mesura per la seva denominació, sinó també per la seva raresa, història i estat de conservació.

És possible que sense saber-ho, tinguis una autèntica joia a la teva cartera: la moneda de 2 euros de Grace Kelly del 2007, que pot valer des de 5.000 a 20.000 euros.

Imatge de fons de diverses monedes d?euros i una altra imatge d?una dona amb gest de sorpresa
La moneda de Grace Kelly del 2007 és de les més valuoses | Claudiodivizia, Getty Images

La moneda de Grace Kelly: una joia cobejada

La moneda de 2 euros de Grace Kelly va ser encunyada a Mònaco el 2007 per commemorar el 25è aniversari de la mort de la icònica actriu, que es va convertir en princesa de Mònaco després del seu matrimoni amb el príncep Raniero III. Aquesta moneda és una de les més buscades pels col·leccionistes a causa de la seva edició limitada i el personatge homenatjat.

Només es van emetre 20.001 exemplars d'aquesta moneda, cosa que incrementa el seu valor i raresa. Actualment, aquestes monedes poden assolir preus exorbitants en subhastes, arribant a vendre's per fins a 20.000 euros, depenent del seu estat de conservació.

Com reconèixer la moneda de 2 euros de Grace Kelly?

Per identificar si tens una d'aquestes preades monedes, t'has de fixar en els detalls següents. A l'anvers, el rostre de Grace Kelly ocupa el centre, amb la inscripció "Mònaco" i l'any "2007" al seu voltant. Com totes les monedes de 2 euros, al revers presenta el disseny estàndard amb el mapa d'Europa.

Muntatge amb una moneda de dos euros de Mònaco del 2007
La moneda de 2 euros de Grace Kelly del 2007 és una autèntica joia per als col·leccionistes. | España Diario TIPS

La moneda també inclou marques distintives del Banc Central Europeu i la Casa de la Moneda de París, responsables de la seva encunyació.

L'auge del col·leccionisme de monedes d'euro

El col·leccionisme de monedes, o numismàtica, ha vist un auge en els darrers anys, amb especial interès en les monedes commemoratives de 2 euros.

Aquestes monedes no només tenen valor facial, sinó que també es poden convertir en objectes de gran valor per als col·leccionistes. Monedes amb errors d'encunyació, edicions limitades o dissenys únics poden assolir preus sorprenents al mercat de col·leccionisme.

Un home amb expressió de sorpresa es cobreix la boca amb les mans, mentre que al fons es veuen bitllets i monedes d'euro.
Les monedes de 2 euros commemoratives són al punt de mira dels col·leccionistes | Viktor Gladkov, PixaBay, janeb13

Entre les monedes d'euro més buscades, a més de la de Grace Kelly, hi ha altres edicions commemoratives de diferents països europeus, cadascuna amb la seva pròpia història i característiques que les fan valuoses.

Com vendre la teva moneda valuosa?

Si creus que tens una moneda de 2 euros de Grace Kelly o una altra moneda valuosa, hi ha diversos passos que pots seguir per vendre-la. Primer, consulta amb un expert en numismàtica per autenticar i avaluar la teva moneda.

Després d'això, participar en subhastes especialitzades et pot ajudar a obtenir el millor preu. A més, també hi ha nombrosos llocs web dedicats a la compra i venda de monedes de col·lecció.