Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una botiga d'Orange al fons, amb una dona espantada amb la mà a la boca, i al cercle, un mòbil

Orange deixa els seus clients molt descol·locats: un nou canvi amb què no comptaven

Orange decideix incrementar el preu d'algunes de les tarifes, cosa que sorprèn els usuaris en ple estiu

Orange ha anunciat un canvi important que afectarà alguns dels seus usuaris de prepagament. Des del dilluns 8 de juliol, dues de les tarifes més populars veuran un augment en el cost de les trucades. Aquest ajustament de preus pot sorprendre a molts, especialment aquells que planegen utilitzar aquestes promocions durant les vacances d'estiu.

Les tarifes que estan afectades per aquest increment són la Holiday Pass 5 i la Holiday Pass 15. Resulten perfectes per a aquells que vulguin marxar de viatge durant el període estival i vulguin controlar la despesa. Ofereixen una bona cobertura i beneficis que les fan ideals.

Muntatge amb el logo d'Orange i una persona amb un mòbil a la mà de fons
Els usuaris d'aquestes tarifes han de valorar si els val la pena seguir-hi | Getty Images

Orange detalla en què consisteix aquest encariment

Orange explica que l'augment de preus s'aplicarà a tres àrees principals. Primer, el cost de les trucades per als que no renovin els beneficis de la seva tarifa o que excedeixin el límit establert per a les trucades.

Fins ara, les trucades a fixos i mòbils nacionals, així com en roaming dins de la Unió Europea, tenien un preu de 0,2066 euros per minut sense impostos. Per part seva, l'establiment de trucades nacionals i de roaming a la Unió Europea costava 0,2645 euros.

Des del 8 de juliol, aquests costos s'incrementaran a 0,2479 euros per minut i 0,3306 euros per a l'establiment de trucades, respectivament, recull Adsl Zone .

A més d'encarir-se les trucades nacionals i en roaming dins de la Unió Europea, també hi haurà un increment en el cost de les trucades internacionals. Sobretot les que no estan recollides a la tarifa des d'1 cèntim el minut.

Muntatge de mans d'una persona amb un mòbil i una rodona amb molts bitllets variats d'euro
Aquest canvi el notaran els usuaris a la butxaca des de ja | Getty Images, Pexels

L'establiment de trucades des d'Espanya a destins que no siguin comunitaris passarà de 0,2645 euros a 0,3306 euros. Per part seva, l'establiment de trucades en roaming des de països de la Unió Europea a països fora de la UE també experimentarà un augment. Pujarà de 0,2645 euros a 0,3306 euros.

Orange sap que tindrà conseqüències

Aquests augments de preus poden tenir un impacte significatiu en els usuaris d'Orange que utilitzen les tarifes Holiday Pass 5 i Holiday Pass 15. Aquells que planegen viatjar durant les vacances i depenen d'aquestes tarifes per mantenir connectats hauran d'estar preparats per pagar més per les trucades .

És important que els clients d'Orange revisin els seus plans i considerin si aquestes tarifes continuen sent la millor opció. Tot i que la resta de les condicions de les tarifes es mantenen sense canvis, aquest augment pot fer que alguns clients busquin altres alternatives.

Fins ara, es tracten de les dues úniques tarifes que pateixen variacions. Tot i això, no seria sorprenent si l'operadora decideix fer ajustaments en altres promocions més endavant. Els clients han d'estar atents a qualsevol anunci addicional per evitar sorpreses desagradables.