Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una botiga de Vodafone ia la dreta una noia amb el polze enlaire

Vodafone sap com acontentar els seus clients: la darrera novetat que posaran en marxa

Vodafone treballa en una nova eina que millorarà considerablement l'atenció als clients

Sembla Vodafone decidit a millorar l'experiència dels seus clients. A tots els usuaris els preocupa que la companyia amb què tenen contractada les tarifes els ofereixi un bon servei d'atenció

L'operador britànic es proposa fer un pas més enllà. Per això està treballant en un nou assistent que promet revolucionar aquest sistema.

Per aconseguir uns millors resultats recorrerà a la Intel·ligència Artificial (IA) generativa. Gràcies a això podrà facilitar respostes més humanes i precises.

Muntatge amb una botiga de la companyia Vodafone i una persona aguantant el mòbil a la mà
Un assistent virtual que recorre a la IA s?ocuparà de solucionar els problemes dels clients | Europa Press, Pexels

Ja s'està experimentat amb aquest projecte a diversos països. Per això no es descarta que en qüestió d'uns mesos ja ho tinguem també a Espanya.

Vodafone ja compta amb un assistent

Els clients de Vodafone possiblement ja coneguin Tobi, que és l'assistent virtual de l'operador. Més d'un hi haurà recorregut per resoldre algun tipus d'incidència. La intenció és que es produeixi una evolució al sistema d'atenció a l'usuari a través de SuperTobi.

La companyia de telecomunicacions s'ha donat suport a la IA de Microsoft Azure OpenAI. El resultat es pot considerar molt positiu. No només facilita respostes més concretes, sinó que també en millora la velocitat.

Els que ho han provat valoren de manera molt satisfactòria aquesta eina. Pel que sembla, SuperTobi compta amb més capacitat per entendre les preguntes dels usuaris. Això facilitarà que les solucions siguin més d'acord amb les demandes dels clients.

En principi, serà possible fer una conversa amb aquest assistent per aprofundir en les incidències que s'originin. No es conformarà amb donar respostes automàtiques, ja que també participarà a la conversa implicant-se com un humà. Això sí, en cas que no t'aporti una solució, et remetran a un operador humà.

Una dona parla per telèfon fix, i al cercle, el logotip de Vodafone
Vodafone es proposa prestar el millor servei als usuaris | StockLite, Vodafone

Vodafone no sap quan s'implantarà a Espanya

Vodafone desconeix, per ara, els terminis per a la seva implantació al nostre país. Tot i això, es confia que abans de final d'any pugui estar disponible. El que és evident és que aquest sistema millora considerablement latenció als clients, i així ho confirmen almenys les estadístiques.

La taxa de resolució d'incidències a Portugal va passar de 15% a 60%. A més, la valoració per part de l'usuari es va elevar de manera considerable, en passar de 14 a 64 punts.

Cal dir que SuperTobi ja funciona a diversos països del nostre entorn com Itàlia i Portugal. Al llarg dels propers dies s'estendrà a Alemanya i Turquia. Aquesta proposta de Vodafone promet revolucionar completament la manera d'atendre les incidències del client.

Vodafone està treballant àrduament per millorar l'assistència als clients mitjançant l'ús de la IA generativa. Amb l'arribada de SuperTobi i d'altres eines avançades, l'operadora cerca oferir un servei més eficient i satisfactori. Tot i que encara no hi ha una data exacta per arribar a Espanya, és probable que no hàgim d'esperar gaire per gaudir d'aquestes innovacions.