Eduard Punset

El dia que Punset va afirmar que no estava assegurat que ell morís

Recuperemun vídeo del programa 'El Convidat' on el divulgador científic vacomençar a filosofar sobre la possibilitat de viure eternament

Avui ens ha deixat un dels filòsofs més emblemàtics del panorama català. Eduard Punset ha mort als 82 anys després de patir una llarga malaltia, i això que uns anys enrere havia assegurat que «probablement, no em moriré mai». Els fets van succeir al programa 'El Convidat' l'any 2016, enmig d'una conversa distesa que mantenia amb Albert Om. Ara, recuperem aquest curiós moment i analitzem al detall totes les paraules que va pronunciar el divulgador científic.

Punset va explicar que som «pràcticament eterns»

Així les coses, l'escena començava amb l'economista llançant la següent pregunta: «Quan algú es mor, què és exactament el que mor?». Ell mateix s'autoresponia i justificava la resposta, afirmant que «estem fets d'àtoms, en més d'un 90% som àtoms, i aquests, a tots els efectes pràctics, no s'acaben mai. O sigui, són pràcticament eterns».

Però Punset no es va quedar aquí, i va prosseguir fent patent el següent: «Aleshores, hi penso moltes vegades... Què és el que mor? Bé, doncs jo estic i em trobo en una situació on la diferència entre la matèria inerta i la matèria viva és ja molt difosa».

«Jo, probablement, no em moriré mai»

Punset
«Jo, probablement, no em moriré mai», va a afirmar Punset | CatalunyaDiari.cat

 

Davant l'ambigüitat del plantejament dut a terme pel també advocat, Albert Om explicava que «amb això que m'estàs dient, sembla que estigui parlant amb algú a punt de morir, i no és el cas». I aquí es va viure el moment que, irremeiablement, ha tornat avui a la memòria de tothom.

«No, perquè jo, probablement, no em moriré mai», afirmava Punset, davant un presentador que es quedava atònit, i aprofitava per declarar el següent: «Fins ara s'ha mort tothom». Un argument que tampoc semblava suficient per a convèncer a Punset, el qual seguia assegurant que «això no és una prova».

La conversa va acabar amb les rialles còmplices d'Om i Punset

En aquest sentit, el barceloní va argumentar que «genèticament, no existeix un gen en el nostre interior que digui 'l'Eduard deixarà de viure el 20 de novembre de l'any no sé quin'». Però Om insistia en la idea que acabava de verbalitzar, repetint el següent: «Però si li ha passat a tothom».

«Bé, però podria no passar-me», afirmava Punset, que continuava repetint que «no està provat».  La trobada finalitzava amb Albert Om titllant al filòsof de «somiatruites», quelcom que provocava les rialles dels dos protagonistes de l'entrevista. 

També et pot interessar...