Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de diners i una rodona amb una cadira de rodes

El dia que ingressen la pensió per incapacitat permanent al setembre segons el banc

Descobreix la data en què faran l'abonament a gairebé un milió de pensionistes

Els pensionistes del nostre país tenen una sèrie de dies concrets que miren amb lupa al calendari cada mes. Estem parlant d'aquells dies en què, per a la seva satisfacció, cobren una vegada més la paga com a pensionistes de l'Estat que són de ple dret.

Hi ha pensions de tota mena, però avui ens centrarem en aquelles que afecten les persones que pateixen una incapacitat permanent . Uns beneficiaris que estan desitjosos de cobrar una paga més al mes de setembre i és que queden menys de dues setmanes perquè arribi aquell dia.

Estem parlant de prop de 950.000 persones que perceben aquesta pensió a Espanya actualment. És pagada per la Seguretat Social i ingressada pels diferents bancs i caixes que operen al nostre país.

El dia que cobraran la pensió els beneficiaris d'una incapacitat permanent

Aquests pensionistes han d'estar molt atents perquè sortiran de dubtes sobre el dia en què els bancs els pagaran la pròxima pensió.

Noi en una cadira de rodes al mig d'un carrer
Apunta't bé quan han decidit pagar els bancs aquesta pensió | Pixelshot

Si entrem a la pàgina web de la Seguretat Social, aquest organisme exposa detalladament totes les pensions que s'abonen al nostre país. Siguin contributives o no contributives, cal tenir clar que es paguen entre els dies 1 i 4 de cada mes de l'any.

Si ens atenim a la normativa vigent, aquest pagament requereix emprendre's el primer dia hàbil del mes següent al mes en què correspon el pagament esmentat.

Entre el 22 i el 26 de setembre, els bancs i les caixes executaran el pagament d'aquestes pensions

A més, cal ressenyar que cal emprendre sempre abans del quart dia natural d'aquell mes. La veritat és que aquest ingrés pot ser abonat amb anterioritat a aquesta normativa vigent, segons l'entitat bancària amb què treballi cada pensionista.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Per tant, el més habitual és que l'abonament de la pensió per incapacitat permanent tingui lloc entre els dies 22 i 26 de cada mes. Per tant, el mes de setembre es farà el mateix, com no podia ser d'altra manera.

Muntatge amb mans d'una persona gran i un cercle amb diversos bitllets d'euro
Al setembre, ja hi ha una data prevista per a l'abonament de la pensió per incapacitat permanent | Getty Images Signature, DAPA Images

La veritat és que de vegades, els pensionistes consideren que la Seguretat Social els pagarà la pensió sobre el dia 25 de cada mes encara que no sigui exactament així.

Pel que fa al present mes de setembre, el dia 21 coincideix amb el quart dia de la setmana. Per això, hi ha pensionistes que veuran el seu ingrés al compte bancari de la pensió a partir de dijous dia 21.

Sense més dilació, t'informem de les dates que han considerat les entitats bancàries per fer el pagament de les pensions. En aquest cas, aquelles que versen sobre la incapacitat permanent i de la qual es beneficien un gran nombre de persones.

Bankinter i la Caixa d'Enginyers seran els primers a pagar la pensió

Tant Bankinter com la Caixa d'Enginyers han considerat que el dia per fer el pagament de la pensió serà el divendres 22 de setembre.

Per la seva banda, la resta d'entitats bancàries i caixes d'estalvis abonaran aquesta pensió tan esperada a milers de pensionistes el dilluns 25 de setembre. Estem referint-nos a Abanca, Banc Sabadell, Banco Santander, BBVA, CaixaBank, Cajamar, Ibercaja, ING, Kutxabank i Unicaja.

Tot i la idea que tenen totes aquestes entitats, cal ressenyar que aquestes són les dates previstes que tenen per dur a terme aquests ingressos. Així ho han deixat clar des de la pàgina de Noticias Trabajo, especialitzat en aquests temes i que s'emmarca dins de la pàgina web del digital Huffington Post.