Imatge del Dragon Khan de Port Aventura

Port Aventura, en venda: el dineral que demanen per la compra del parc

Un any de beneficis al parc de Port Aventura i els propietaris ja li han posat un preu

Els propietaris de Port Aventura World han posat a la venda el parc temàtic de la Costa Daurada per una xifra de 1.000 milions d'euros, segons informa el portal Cinco Días .

Posen Port Aventura a la venda per 1.000 milions

El parc de Port Aventura és un dels punts turístics més famosos del país. Després de la quarantena, el parc ha aconseguit unes xifres rècord i l'any 2022 va superar els 5 milions de visites.

Segons el diari econòmic Investindustrial, la família Bonomi va invertir en el resort fa 15 anys com a soci de Criteria, emportant-se un 50% cadascuna de les parts.

El 2013, KKR es va convertir en un nou soci i va adquirir un 49,9% del parc temàtic de la Costa Daurada per 200 milions d'euros.

Ara tots dos socis han decidit posar Port Aventura World al mercat amb un preu de 1.000 milions d'euros.

Imatge de Port Aventura World. Atracció infantil d'Elm Street i muntanya russa de fons
Port Aventura és entre els parcs temàtics més visitats d'Europa | @portaventuraworld

El resort de la Costa Daurada guanya amb les millores

Des de la seva unió, Port Aventura World ha introduït noves atraccions i l'espai de Ferrari Land el 2017. Aquestes obertures van reforçar el poder del famós hòlding català.

Tot i que el principi de la postpandèmia va ser un any dur per al parc temàtic perquè només va aconseguir uns beneficis de 8,81 milions, després de perdre 56 milions a la pandèmia.

Port Aventura supera el seu rècord en visites

Port Aventura va aconseguir 5,2 milions de visitants l'any 2019, un any previ a l'esclat de la COVID-19, però amb la darrera camppanya s'ha superat aquest número.

El 2022, es van registrar fins a 5,3 milions de visites al parc temàtic. Una xifra elevada que demostra el gran èxit de l'atracció turística.

Cues interminables i calor extrema

Però ser un parc temàtic tan popular té els seus punts positius i negatius. D'una banda, els beneficis del parc són fantàstics i és un ambient familiar excel·lent.

Tot i això, ser tan popular fa que moltes vegades el recinte estigui ple de gent i els clients es queixin. Un exemple seria el passat 17 de juny, quan es va inaugurar l'atracció 'Uncharted'.

Els visitants van posar el crit al cel després de trobar-se cues interminables sota el sol d'estiu i una calor asfixiant a l'avantsala de l'atracció.