Una manifestació de la Diada Nacional de Catalunya

La Diada 2020 comença a caminar: s'activa la web Xarxa Independència

És l'eix central en l'àmbit digital de l'11 de setembre d'enguany

Aquesta setmana s'ha activat la pàgina web Xarxa Independència, eix central en l'àmbit digital de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya del pròxim 11 de setembre. L'objectiu és crear una «gran xarxa virtual» per mostrar la «implementació de l'independentisme al territori» i il·lustrar la «capacitat col·lectiva de les persones per realitzar grans canvis».

Per crear aquesta «gran xarxa virtual", les persones hauran de crear vincles virtuals entre elles a través de codi QR. La participació serà anònima, ja que només caldrà indicar el municipi de residència. Cada codi QR disposarà de cinc vincles amb persones, un amb una assemblea de base i un amb un bloc social. La intenció és que les persones participants puguin establir contacte digital entre altres persones, assemblees de base i blocs socials i facin aportacions econòmiques per combatre les conseqüències de la Covid-19.

Els codis de participació es poden obtenir a les assemblees territorials, als supermercats Bonpreu i Esclat i a la botiga en línia de l’Assemblea. Així mateix, el codi QR en format digital es pot adquirir a la web de la Xarxa Independència. Cal destacar també que els codis s'inclouen en el pack de la samarreta dissenyada per l'ANC per a la Diada 2020. La donació mínima per cada codi QR és de dos euros. Els diners que es recaptin es destinaran als sectors més colpejats per la pandèmia.

També serà una Diada amb mobilització física

La Diada 2020 també tindrà mobilització física, la proposta de la qual és concentrar-se davant diferents edificis de l'administració espanyola, en 100 punts d'una seixantena de municipis. L'objectiu de l'entitat és denunciar la «discriminació que pateix Catalunya i reivindicar la independència com a únic mitjà per poder disposar de totes les eines necessàries per sortir de la crisi amb garanties i construir un futur millor».

Així, s'aposta per concentrar-se davant els edificis del servei públic estatal d'ocupació (SEPE), les oficines de l'Agència Tributària i les de la Seguretat Social. Tot i que les convocatòries de concentració poden canviar en funció de l'evolució de la pandèmia, els organitzadors han apostat per fer la marxa física distribuïda arreu del país perquè la ciutadania no s'hagi de desplaçar i es puguin concentrar complint les recomanacions de distanciament social.

Davant de cada edifici es desplegarà una pancarta amb missatges relatius a l'11 de Setembre. També s'impulsarà un acte polític central a Barcelona que es farà davant la seu central de l'Agència Tributària espanyola. Això sí, l'organització ja ha avançat que no s'organitzaran mitjans de transport col·lectius i es demana limitar els desplaçaments.