Laurentino Ceña

Dimiteix Laurentino Ceña, número 2 de la Guàrdia Civil

Ceña exercia el màxim càrrec uniformat de el Cos de la Guàrdia Civil

Laurentino Ceña, director adjunt de la Guàrdia Civil, ha presentat la seva dimissió al Ministeri d'Interior després del cessament de Diego Pérez dels Cobos, cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, segons ha anunciat 'Vozpópuli'. Ceña exercia el màxim càrrec uniformat del Cos de la Guàrdia Civil. En l'organigrama, tan sols es trobava per sobre seu la directora general, el càrrec que s'exerceix de forma política i ostenta des de fa uns mesos María Gámez.

Laurentino Ceña hauria d'haver-se jubilat el passat 23 de març, però després d'arribar a un acord amb el Ministeri d'Interior, hauria d'haver estat en el càrrec fins al 2 de juny. Segons el citat mitjà, la sortida sobtada de Ceña es deuria a desavinences amb alguns responsables del Ministeri d'Interior, després del cessament del coronel Pérez dels Cobos.

El cessament de Pérez dels Cobos

Aquest passat dilluns va ser quan va transcendir que Pérez dels Cobos havia estat cessat del seu càrrec després d'haver estat coordinador únic durant els successos ocorreguts l'1-O a Catalunya.

Segons el Ministeri, la cessió es deuria a la pèrdua de confiança sobre el coronel. Segons apunten diversos mitjans, la descofiança hauria sorgit després de negar-se Pérez dels Cobos a donar informació als seus superiors sobre les indagacions que els subordinats del coronel van dur a terme sota control judicial pel que fa a la investigació de la convocatòria d'actes a Madrid, com per exemple la manifestació del Dia de la Dona, el 8 de març.

Al seu torn, la Unió d'Oficials (UO), associació professional amb representació al Consell de la Guàrdia Civil, ha demanat «transparència» a el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, pel cessament del coronel en cap a Madrid, Diego Pérez dels Cobos, alertant als espanyols que si es repeteixen fets similars sense donar explicacions «la Guàrdia Civil coneguda fins ara entra en procés d'extinció».