Dos guardias civiles con la mascarilla puesta

La Guàrdia Civil avisa: El que mai has de fer amb la teva mascareta

Ofereixen cinc consells per allargar l'ús de la màscara i prevenir el contagi del coronavirus

L'ús de la mascareta va passar de ser testimonial, al començament de la crisi del coronavirus, a ser «recomanable» i «altament recomanable» a mesura que passaven les setmanes, i finalment obligatori  al transport públic, als  llocs tancats i a l'aire lliure si no es pot mantenir una distància mínima de seguretat de dos metres.

Aquesta evolució ha provocat que pràcticament tothom estigui obligat a portar la mascareta en algun moment, tret que hi hagi condicions mèdiques que ho desaconsellin, així que la Guàrdia Civil ha aprofitat per enviar un avís a la població i recordar com s'ha de fer servir la mascareta perquè el seu ús sigui correcte i compleixi amb la seva funció: evitar contagis i la propagació del virus. 

Els agents han posat la seva atenció en la necessitat de controlar el seu ús i, sobretot, no contaminar la mascareta amb altres gestos o actuacions no recomanables i que poden fer que ens contagiem igualment.

Consells de la Guàrdia Civil per portar mascareta

La Benemèrita ofereix cinc consells vitals per allargar l'ús correcte de la mascareta i prevenir al màxim un contagi:

- Rentar-se les mans abans i després d'usar-la

- No baixar-la  quan s'està caminant

- No tocar-la

- Ha de cobrir al mateix temps boca, nas i barbeta

- No tornar a fer-la servir si no és reutilitzable i s'ha desinfectat bé

La Guàrdia Civil també es fa ressò de les normes publicades pel Ministeri de Sanitat i que inclouen la distància de seguretat de com a mínim 2 metres entre persones, la rentada rutinària de mans, evitar el contacte de les mascaretes amb els ulls, la boca i el nas si no estan netes i utilitzar mocadors d'un sol ús per tenir una bona higiene.

També cal recordar que els únics casos en els quals podem anar sense mascareta són a casa nostra i juntament amb les persones amb les quals convivim, a més d'en un espai públic obert o tancat —a casa d'un conegut o familiar— on podem mantenir la distància mínima de dos metres.