Dimiteix Emilio Bouza, portaveu del grup de gestió de la Covid-19 a Madrid

Ho fa 48 hores després del seu nomenament

Emilio Bouza excap de Servei de Microbiologia Clínica i Malalties Infeccioses de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón
Bouza ha decidit dimitir 48 hores després del seu nomenament | Europa Press

El doctor expert en malalties infeccioses Emilio Bouza ha dimitit com a portaveu del Grup Covid-19 creat aquesta mateixa setmana per coordinar la resposta a la situació de la covid-19 a la Comunitat de Madrid, segons han confirmat fonts del govern autonòmic. Bouza havia estat designat com a portaveu d'aquest grup dijous passat, de manera que plega 48 hores després del seu nomenament.

Els membres d'aquest Grup Covid-19 es va anunciar el passat dijous, 24 de setembre. Bouza va ser designat portaveu amb l'objectiu d'atendre «les demandes informatives de la societat» que derivin de l'equip, que busca «donar seguiment i resposta a l'evolució de la pandèmia a la Comunitat».

Formen part del grup, per part del govern espanyol, el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, i la secretària d'Estat de Sanitat, Sílvia Garzón, i per part de la Comunitat de Madrid, el viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, i l'assessor de Salut Pública Jesús Canora.

Enfrontament entre el govern espanyol i el d'Ayuso

La dimissió es produeix també en ple enfrontament entre el govern espanyol i el d'Isabel Díaz Ayuso després que ahir es fessin patents les seves diferències amb les mesures acordades per ampliar les restriccions a vuit zones bàsiques de la regió.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareixia en roda de premsa per demanar mesures més contundents i aquest mateix dissabte ha emplaçat la Comunitat de Madrid a «revisar» les seves decisions i «escoltar la ciència» per aturar l'expansió de la covid-19, ja que Madrid està en un «risc sanitari seriós». 

No obstant això, l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, l'ha acusat d' «embullar» i ha demanat que expliqui «per què va canviar d'opinió» de dimarts a dijous, perquè al principi «va descartar» tancar la regió.

Un conseller de Madrid carrega contra Illa

El conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid, Enrique López, ha respost aquest dissabte l'emplaçament que ha fet el ministre de Sanitat, Salvador Illa, al govern d'Isabel Díaz Ayuso. López ho ha fet a través d'un missatge al seu compte de Twitter: «Hauria de deixar d'utilitzar Madrid per tapar els problemes que el govern espanyol té a Catalunya».

López ha carregat contra la «deslleialtat» del ministre, ja que considera que «prefereix atacar des dels mitjans» en lloc de «dialogar amb els grups de treball que hem constituït aquesta setmana». Per López, les declaracions d'Illa generen «confusió i desconfiança a la ciutadania».


Comentaris

envia el comentari