Imatge de la façana principal de l'antic Celler de la Cooperativa de Cambrils.

L'Ajuntament de Cambrils reserva 820.000 euros per a la compra del Celler de la Cooperativa

Mentre continua les negociacions amb la propietat, el govern impulsa una modificació de crèdit per incorporar 677.000 euros als 150.000 que ja tenia consignats

L'Ajuntament de Cambrils segueix endavant amb les negociacions per adquirir l'antic Celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.  Fa tot just un any, l'equip de govern aprovava una modificació de crèdit per tal d'obrir una partida, amb 150.000 euros, i iniciava les converses amb la propietat per tal de comprar aquest equipament. Poc abans,  la Cooperativa havia posat a la venda l'immoble per un preu de partida d'1,2 milions d'euros. Ara, el govern tornarà a destinar una quantitat de 677.000 euros amb una nova modificació de crèdit que passarà pel plenari d'aquest divendres, 22 de novembre.

En una entrevista publicada aquest dimecres a TarragonaDigital, l'alcaldessa, Camí Mendoza, admetia que les postures entre ambdues parts encara estan allunyades, tot i que l'operació és una prioritat per aquest govern i no hi renunciarà. Quan tiri endavant la nova modificació de crèdit, l'Ajuntament disposarà d'un total de 827.000 euros per poder fer front a la compra.

Camí Mendoza: «Farem tot el possible perquè el tema tiri endavant»

Segons ha sabut TarragonaDigital,  Ajuntament i Cooperativa s'han reunit de forma reiterada en les darreres setmanes cercant un acord que no acaba d'arribar. «Seguim en negociacions. La Cooperativa considera que el celler té una taxació per un valor, però nosaltres, quan comprem un bé patrimonial com administració local, no podem fer-ho per un valor que no és el de mercat. Tenim una limitació a l'hora d'oferir diners per comprar aquest equipament», admetia la batllessa.

Tot i això, Mendoza es mostra optimista i apunta que «farem tot el possible perquè el tema tiri endavant». «El Celler és patrimoni local i, abans que vagi a mans d'un privat, qui ha de ser el propietari és l'Ajuntament perquè tothom el pugui gaudir. Vam posar una partida de 150.000 euros al pressupost de 2019 per iniciar la compra i la nostra prioritat és completar-la», afegia.

Un museu del patrimoni de Cambrils, el futurible ús del nou equipament

Sobre els usos que es donaria a l'edifici, Mendoza avança que la intenció és ubicar-hi un museu de Cambrils. «La intenció és destinar-lo a equipament cultural. Tenim molt material en caixes que ens agradaria catalogar bé i posar a disposició de tothom. Aquest equipament serviria per difondre tot aquest patrimoni de Cambrils.  Ens agradaria fer un pas endavant en temes culturals en aquest mandat i aquesta compra és un pas molt important. Lluitarem fins al final per aconseguir-ho».

El consistori ja va fer passes per protegir l'immoble, d'estil modernista, i l'any passat el va catalogar com a Bé Cultural d'Interès Local. Construït l'any 1920 per l'arquitecte Bernardí Martorell, el Celler de Cambrils va acollir una agrobotiga després de deixar els usos agrícoles, que va tancar. Cal recordar que actualment la nau principal de l'antic celler ja acull el Museu Agrícola de Cambrils.

La seva venda forma part del Pla de Viabilitat que l'entitat va impulsar després de fer fallida a finals del 2015 i que contemplava desfer-se de bona part dels seus actius patrimonials no productius.