Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro

Els diners màxims que es poden treure o ingressar pel caixer a Catalunya

Atenció amb els diners que ingresses o retires, ja que Hisenda et podria investigar amb l'objectiu d'evitar el frau fiscal

Cada cop són menys les persones que paguen en efectiu, ja que consideren les targetes de crèdit o telèfons mòbils una opció més còmoda. Tot i això, segueixen encara havent-hi usuaris que es desplacen fins als caixers automàtics per a la retirada o l'ingrés de diners en efectiu.

Un límit de 3.000 euros per evitar el frau fiscal

Això comporta, per tant, que Hisenda posi el focus al frau fiscal. Per evitar això, has de saber que si ets dels que solen retirar o ingressar diners en efectiu, hi ha un límit.

Es tracta d'una quantitat màxima de 3.000 euros que Hisenda ha establert per poder fer moviments amb els diners sense haver de donar cap mena d'explicació. En cas que vulguis retirar una quantia superior, necessitaràs un justificant de la teva entitat bancària, que avisarà l'Agència Tributària i el Banc d'Espanya.

En el cas de l'ingrés d'efectiu, passa el mateix. Sí que és cert que no hi ha un límit màxim per ingressar diners al caixer, però a partir dels 3.000 euros, Hisenda pot ser que ho investigui i fins i tot que comprovi els moviments del compte i demanar justificant.

És important destacar que si aquesta operació inclou, inusualment, bitllets de 500 €, Hisenda també està a l'aguait. Tot això per evitar possibles fraus a l'Administració.

Màxim que es pot retirar o ingressar efectiu per un caixer automàtic


Operació

Quantitat màxima

Retirar

3.000 €

Ingressar

No hi ha límit, però si sobrepassa els 3.000 €, Hisenda pot demanar explicacions

Com justificar les operacions a Hisenda

Tot el que s'ha explicat no significa que Hisenda investigarà tot aquell que dugui a terme operacions de retirada o ingrés en efectiu per un caixer. Si es converteix en una cosa habitual, aleshores sí que és més probable que demani explicacions.

En aquest cas, s'haurà de justificar la quantitat, mitjançant justificants de pagament, rebuts o factures, perquè així l'Agència Tributària pugui esbrinar d'on procedeixen els diners.