Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una parella donant-se els anells en una boda.

Els diners que hauries de regalar en un casament el 2023 per no quedar malament: xifra exacta

La quantitat a regalar dependrà de diversos factors

La primavera és una d'aquelles èpoques de l'any en què arriben un dels esdeveniments més esperats: els casaments. Segur que aquest 2023 tu també has rebut alguna invitació a aquest tipus de celebracions.

El dia del casament és el més important per als nuvis, però també per a moltes de les persones que envolten la feliç parella. No obstant això, un dels dubtes que s'imposen en aquests temps està més relacionat amb allò material que amb allò emocional.

I és que, al món en què vivim, ens agrada saber sempre quin tipus de regal fer i, sobretot, quina quantitat de diners cal donar. Cal recordar que aquest també és un dels esdeveniments més cars surt als que ho celebren.

Moltes persones no tenen clar quants diners donar

Tot i que hi ha moltes persones que sovint van a casaments, n'hi ha d'altres que ni tan sols s'han estrenat encara en aquest tipus de celebracions. A això, per altra banda, cal sumar-hi el fet que tot va canviant amb el pas dels anys.

Mans agafant un ventall de bitllets d'euro
La quantitat de diners ha de superar el preu del cobert | Getty Images

En aquest sentit, els diners que es donaven fa tan sols uns anys en un casament pot ser que avui en dia siguin escassos. Per saber quina ha de ser la quantitat indicada, també cal tenir en compte el tipus de celebració que és, on se celebra i quina és la nostra relació amb els nuvis.

Hi ha una quantitat establerta?

Segur que una de les coses que has escoltat quan preguntes quants diners cal donar en un casament és que la quantitat ha de pagar el cobert. Tot i això, actualment, el cobert no només està relacionat amb el menjar.

De manera general, els convidats han de pagar el cobert i una mica més. Perquè et facis una idea, en un casament on el cobert costa 150 euros, els convidats solen donar uns 200 euros per ajudar els nuvis amb altres menesters.

Cal tenir en compte el tipus de casament

D'altra banda, també cal conèixer el tipus de casament que se celebrarà, així com el lloc i l'entorn. Per exemple, si el casament és a la platja, de manera relaxada i amb un codi de vestimenta més informal, el regal serà més econòmic que en un altre tipus d'esdeveniments.

És el cas, per part seva, d'un casament més formal o celebrat en un lloc més exclusiu. Per tot això, una de les coses que tenen clares els experts és que la diferència ve marcada, sobretot, pel lloc de la celebració.

Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.
Els regals de casament parteixen de 120 o 150 euros sense màxim | CatalunyaDiari

Aquesta és la quantitat de diners que cal donar en un casament

D'acord també amb els experts, tenint en compte el tipus de casament, el lloc, així com altres detalls, com si el convidat ha de pagar allotjament o transport, etc., la quantitat de diners que s'ha de donar canvia.

De fet, els regals de casament, actualment, parteixen d'entre 120 i 150 euros i no tenen quantitat màxima. Si es casa un familiar o un amic molt proper, per exemple, hi ha convidats que donen més de 500 euros.

El millor consell si us conviden a un casament

També hi ha altres consells que has de tenir en compte. Com dèiem, si el que busques és que el teu regal sigui superior al preu del cobert, l'ideal és donar als nuvis una quantitat d'un mínim de 200 euros per persona.

D'altra banda, també és important no esperar fins a l'últim minut per donar el regal als nuvis. Encara que és habitual esperar, la veritat és que és molt millor fer-ho amb temps perquè la parella pugui invertir-lo a preparar la pròpia cerimònia.