Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
tgn

La Diputació vol frenar el despoblament rural amb polítiques d'habitatge social en els municipis vulnerables

La institució crea una nova línia d'ajuts per a localitats de fins a 1.000 habitants | Manté els ajuts per a la resta de municipis

Desplegar polítiques socials d'habitatge per facilitar-ne l'accés i d'aquesta manera posar fre al despoblament rural en municipis, petits i vulnerables, de menys de 1.000 habitants. Aquesta és la proposta que ha anunciat la Diputació de Tarragona a través d'una nova línia d'ajuts pressupostada en 300.000 euros per aquest 2020, una novetat que es complementarà als ajuts socials d'habitatge que la institució fa anys que impulsa arreu de la demarcació per a municipis  de totes les mides i colors.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

La nova convocatòria s'ofereix a crear nous habitatges, a rehabilitar-ne els que estiguin en pitjors condicions i a millorar els que calgui millorar per tal de fer possible aquest nou impuls. Han de ser de propietat municipal per tal de fer possible el desenvolupament d'aquestes polítiques d'accés social per part dels ajuntaments i la pròpia Diputació. Cada habitatge pot rebre fins a 15.000 euros, un ajut que pot arribar a cobrir el 95% de les actuacions a realitzar per tal de posar els nous habitatges a punt.

Els nous ajuts de la Diputació poden arribar a 15.000 euros per cada habitatge social a rehabilitar

El foment de l'habitatge i la vida digna en els entorns  rurals —els que més ràpidament s'estan desertitzant en benefici de les grans ciutats— és una de les grans prioritats estructurals de la Diputació, tal com va confessar la presidenta de l'ens, Noemí Llauradó, en aquest reportatge publicat a TarragonaDigital l'estiu passat. «La lluita contra el despoblament  és un dels grans reptes no només locals, sinó també globals, que ha d'afrontar la nostra generació», explicava la presidenta.

Llauradó  recordava que el focus d'atenció no es podia moure dels municipis petits, els grans amenaçats a les portes de l'extinció. «Són els més afectats pel fantasma de la despoblació, evidentment», recordava la reusenca, després de conèixer que més del 60% dels municipis de Catalunya tenen una població menor als 2.000 habitants i concentren, per tant, vora el 5% del total de població del país. A les  Terres de l'Ebre i les comarques d'interior del Camp de Tarragona, la realitat és visible des de fa dècades i no fa més que accentuar-se any rere any.

També et pot interessar