diputacio

La Diputació de Tarragona destinarà 5 MEUR per alleugerir el cost de les llars d'infants municipals

L'ajut es repeteix cada any des que la Generalitat va deixar de fer-ho l'any 2012 | Representa un suport de 875 euros per infant

La presidenta de la Diputació de Tarragona, la republicana Noemí Llauradó, ha anunciat el compromís de la institució per modificar els comptes i  injectar 5 milions d'euros per alleugerir els costos de les llars d'infants municipals d'arreu del territori. Ho ha explicat aquest dimarts, 17 de setembre, en una roda conjunta amb el president de la Diputació de Lleida, el també republicà Joan Talarn, en què han reivindicat els «reptes compartits» de les dues demarcacions.

Aquests ajuts per part de la Diputació no són una novetat, sinó que  es produeixen anualment des del 2014, dos anys després que la Generalitat abandonés aquestes subvencions públiques i l'ens supramunicipal va «assumir la responsabilitat», en paraules de la presidenta, de cofinançar el servei de les escoles bressol. «En aquest nou cicle, continuem amb aquest compromís i demanem a les altres dues diputacions catalanes que se sumin a aquesta iniciativa  tan important», han reblat Talarn i Llauradó.

La Diputació de Tarragona ajudarà aquest curs amb 875 euros per infant a totes les llars d'infants municipals del territori

Aquests ajuts econòmics es traduiran en la xifra de 875 euros per infant matriculat en aquests centres públics de 0 a 3 anys, ha detallat. «Ajudar als municipis i a les famílies tarragonines és la nostra raó de ser, i entenem que les escoles bressol i l'educació són pilars bàsics de l'estat del benestar», ha afegit. Noemí Llauradó també s'ha volgut  fer ressò dels «alcaldes del nostre territori que ens fan saber que és del tot vital  que els seguim ajudant» per fer front a serveis com les llars d'infants.

Els dos presidents han posat de manifest  la voluntat de cooperar en «reptes, projectes i problemes comunscom el del despoblament rural», i s'han instat a «teixir futures col·laboracions» entre les institucions per oferir solucions compartides en altres àmbits com  la prevenció de futurs incendis forestals, amb el cas de la Ribera d'Ebre encara a la retina, o de marcar les línies estratègiques com la gestió dels boscos.

També et pot interessar