Caseta de l'ONCE

«Li vaig dir que li havia tocat l'ONCE, se'n va riure i va llençar la butlleta»

El venedor de l'ONCE Ramón García reparteix 360.000 euros en premis i assegura que «el client és qui s'emporta el premi, però jo me n'alegro també»

Ramón García Magadan, d'Avilés, és tot un afortunat, l'ONCE haurà d'ingressar-li 5.000 euros cada mes. Aquest sou li permetrà viure tranquil·lament durant els pròxims vint anys.


Ramón ha estat el guanyador del cupó 'Cap de Setmana', sortejat el diumenge 4 de juliol. Va comprar la butlleta de la sort en el quiosc de la Plaza del Vaticano, on treballa.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La realitat és que els 5.000 euros mensuals formen part d'un premi de tres-cents mil euros. Aquest ha estat el premi més elevat que ha lliurat Ramón.

«És veritat que el client és qui s'emporta el premi, però jo me n'alegro també», reconeix el venedor. Malgrat això, creu que aquesta pluja de milers d'euros no es traduiran en venda.

Cal destacar que no va ser l'únic del dia. El treballador també va vendre altres tres cupons premiats de 20.000 euros cadascun en el sorteig de diumenge. Així doncs, la xifra total ascendeix fins als 60.000 euros.

A més, ha tingut l'oportunitat de donar-li la notícia a un dels premiats. «Va al matí i quan vaig passar el cupó per la màquina, li vaig dir que li havien tocat 20.000 euros i va riure. Llavors li vaig preguntar si ja ho sabia i em va dir que no, que acabava de llençar el cupó a la paperera. Em vaig posar les mans al cap», explica Ramón entre rialles.

El somni de qualsevol quiosquer

Per sort, el premiat no havia trencat la butlleta ni tampoc va necessitar ajuda per recuperar-la de la paperera del quiosc. Per a Ramón és un somni, mai hauria imaginat que això li podria passar a ell.

D'altra banda, pel que fa a la resta de premiats, encara no sap qui són, però sospita que són residents de la zona. Veïns dels voltants, ja que són els seus clients.

Ara, la satisfacció de sentir-se l'intermediari entre la fortuna i el client és suficient per a Ramón i, sobretot, «el fet que la gent vegi que sí que pot tocar».

Ramón té molt clar que aquest premi és el més important dels que ha repartit en els seus anys com a venedor de l'ONCE. Ningú s'ho esperava, i Ramón encara menys. 

Si parlem de fortunes, l'anterior, que tampoc va estar gens malament i cal ser destacada, va ser el 2007. En aquells anys es van repartir un total de 140.000 euros en premis.

Tot i la bona notícia, Ramón ha continuat treballant amb normalitat. És una persona molt estimada en la seva ciutat i tothom reconeix que s'ho mereix. Ara treballa més relaxat, encara que suportant la calor del carrer i confiant que la bona ratxa continuï.

L'últim premi important de l'ONCE que va tocar a la ciutat va ser el desembre de 2013. La ciutat va rebre un total de 9,3 milions d'euros d'un premi del 'cuponazo'.