Imatge de tres furgons dels Mossos d'Esquadra en un operatiu a Barcelona, al Barcelonès

Barcelona s’omplirà de Mossos aquest cap de setmana per la Covid-19: «És preocupant»

La ciutat comtal reforçarà els dispositius per evitar aglomeracions el cap de setmana

L'Ajuntament de Barcelona reforçarà els dispositius de seguretat el cap de setmana per evitar aglomeracions a l'espai públic. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcaldessa Ada Colau, que també ha dit que cal més presència d'agents dels Mossos d'Esquadra, una petició que ja ha traslladat al conseller d'Interior. 

L'alcaldessa ha qualificat de «molt preocupant» l'augment dels contagis de covid-19, que afecta especialment Barcelona. Colau ha dit que la pressió sobre els centres d'atenció primària és «enorme» i per això el consistori ha demanat a la Generalitat que reforci aquest nivell assistencial. 

Per altra banda, ha descartat qüestionar el tancament de l'oci nocturn però ha exigit al Govern «mesures immediates» per ajudar el sector.

El Cruïlla es conjura per cribrar 25.000 persones diàries i fer un festival «segur»

El Cruïlla ultima els preparatius de la seva edició més difícil al Parc del Fòrum amb la promesa d'esdevenir el primer festival europeu d'aquesta dimensió que se celebra en pandèmia. L'organització ha preparat un gran dispositiu al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), convertit en un espai on cribrar 25.000 persones diàries cada una de les tres jornades de festival (dijous, divendres i dissabte). 

«Això no s'ha fet mai al món», ha dit aquest dimecres Jordi Herreruela. El director del Cruïlla admet que senten la «pressió» pels darrers advertiments del Govern perquè siguin rigorosos a l'interior del recinte, on hi haurà 150 treballadors controlant l'ús de la mascareta i que no es mengi ni es begui davant dels escenaris.

El dispositiu del Festival Cruïlla per testejar els seus assistents inclou un equip sanitari de fins a 300 persones, 200 dels quals són els auxiliars d'infermeria que realitzaran els tests (fins a 4.200 per hora en el moment de major activitat) i 100 són validadors de les proves. 

Els assistents tenen una hora assignada per fer-se la prova (l'organització insisteix que es respectin aquests torns per evitar aglomeracions) i tot el procés des de l'entrada amb porta prèviament assignada fins a la porta del festival s'hauria de fer en 45 minuts (30 per l'accés i test al CCIB més un quart d'hora fins que es té el resultat, sense el qual no es pot entrar al festival).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.