Josep Maria Argimon, amb mascareta, parlant amb el puny tancat

Argimon, partidari de fer un pas enrere: «Volem recuperar la mascareta al carrer»

El conseller de Salut ha admès a 'Els Matins' de TV3 que «algunes imatges d'aquest cap de setmana no m'han agradat gens»

Aquesta setmana, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha estat el portaveu de diverses novetats i anuncis relatius a la situació alarmant de la Covid-19. S'han tancat les discoteques cautelarment, s'ha anunciat la instal·lació de punts de vacunació mòbils i provisionals a diversos punts de Catalunya i, encara que es descarta, de moment, tornar al toc de queda, es plantegen algunes restriccions no concretades. 

Argimon: «Algunes imatges d'aquest cap de setmana no m'han agradat gens»

Aquest dimecres al matí, el conseller ha visitat 'Els Matins' de TV3, on ha tractat alguns aspectes que es plantegen per fer recular l'avanç del virus. A més, ha reflexionat sobre el futur del sistema sanitari i ha fet valoracions respecte del comportament de la ciutadania. En aquest sentit, quant a les restriccions de l'oci nocturn, Argimon ha admès que «algunes imatges d'aquest cap de setmana no m'han agradat gens», en referència a la gent que ballava sense mascareta. Tanmateix, assegura que la culpa del repunt de casos és de l'oci en general, no només el nocturn, si bé és cert que hi ha hagut vint-i-cinc brots en pocs dies en discoteques.

Quant a la recomanació de tornar a dur mascareta a l’exterior, el responsable ha admès que en el seu moment va defensar que no fos obligatori dur-la pel carrer, però ha assegurat que en el moment actual «ens interessaria recuperar-ho». «Per això fem aquesta recomanació, perquè llavors tots tenim al cap que encara estem en pandèmia», ha apuntat. 

Argimon ha reiterat la seva posició favorable a imposar la mascareta a l'exterior, donat el fet, d'altra banda, que «hi ha molta gent que no la porta en aglomeracions on l'hauria de portar». A banda, les mascaretes, juntament amb la vacunació massiva i constant, serien útils per a frenar l'aparició de noves variants. En aquest sentit, Argimon ha assumit que arribaran noves variants, «millors, més competitives i amb més avantatges sobre les anteriors». «De fet, cap variant ha estat la mateixa en cadascuna de les onades», ha afegit. 


El Govern català va demanar ahir a la Moncloa que es torni a decretar l'ús obligatori de la mascareta

Aquest dimarts, precisament, el govern català ja va demanar a la Moncloa que es torni a decretar l'ús obligatori de la mascareta, també a l'aire lliure. Davant el que l'executiu considera una manca d'alternativa, «toca tirar enrere», motiu pel qual es considera imprescindible que s'hagi de dur mascareta en exteriors.