Aquest dimecres, 7 de juliol, el Departament de Salut ha desplegat a Sitges un dispositiu de cribratge massiu. Els tests massius estan destinats als joves de 16 a 30 anys per l'augment de casos que ha patit aquesta franja d'edat al municipi.
El CAP de la ciutat, situat al carrer Camí Capellans, és on es proporcionarà aquest servei. Els joves sitgetans que hi vagin se'ls farà una PCR de manera gratuïta des de l'obertura del centre sanitari fins a les 20.00 hores. No és necessari reservar, només han de dur la targeta sanitària.
L'objectiu el cribratge és aturar la pujada de casos positius que ha patit Sitges durant les últimes setmanes. L'alcaldessa de la localitat, Aurora Carbonell, atribueix aquest creixement a un cúmul de circumstàncies: «La gent estudiant que havia acabat els estudis, alguns d'ells, van marxar fora i no estaven vacunats, la variant Delta que es contagia molt ràpidament i el fet de treure's les mascaretes».
La darrera setmana s'han detectat 291 casos nous, en canvi fa un mes es notificaven aproximadament 7 per setmana. La taxa de reproducció és de 4,38 i l'índex de rebrot és de 4.911,37. Aquest paràmetre ha augmentat uns 1.300 punts des de les passades xifres.
Per aquest motiu tant l'Ajuntament de la ciutat com Salut han fet una crida als joves perquè se sotmetin a les proves PCR. Carbonell, explica que el CAP està «desbordat» per contactes estrets que volen saber si estan contagiats i pacients amb símptomes de covid-19.
La joventut sitgetana respon
Segons l'ajuntament de Sitges: «La joventut sitgetana respon al cribratge massiu». Joves sitgetans com l'Adrià de 24 anys han respost a la crida i animen a anar-hi «per sentit de la responsabilitat». Altres com la Nadia treballen en una guingueta i un supermercat i volen fer-se les proves per «por» a contagiar.
L’ajuntament, des de les seves xarxes socials, ha avisat: «Contactes estrets de positius no haurien d’assistir al cribratge massiu i hauran de fer l’aïllament preventiu de 10 dies, i el Cap es posarà en contacte amb ells»
Tot i això, sempre hi ha confusions. «La meva amiga (positiva en covid-19) va donar els nostres noms a tothom i ningú ha trucat, hem intentat contactar amb el CAP i ningú diu res. Al final vens aquí o has d'anar a la farmàcia per comprar el test d'antígens que no és molt fiable», explica la Carla de 23 anys.