Josep Maria Argimon en roda de premsa, a Alcarràs, el 17 de juny de 2021

El nou horari de vacunació a tot Catalunya que podria implementar el Govern

Argimon afirma que els busos i camions per agilitzar la vacunació «si cal també vacunaran de nit»

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que els sis autobusos i camions itinerants que es van posar en marxa aquest dimarts per agilitzar la vaccinació amb una sola dosi «si cal també vacunaran de nit». 

Durant la resposta a preguntes dels grups al ple del Parlament, Argimon ha reconegut que estan «certament preocupats» per les característiques d'aquesta onada de la covid-19 que afecta més a la gent jove i les classes benestants. 

També ha defensat que els drets a l'eutanàsia i l'avortament estan «garantits» a Catalunya però ha reconegut que no ho estan de manera equitativa territorialment i ha assegurat que el departament hi està treballant.

Una estratègia de vacunació «diferent»

Argimon ha defensat que els sis autobusos i camions suposen «una estratègia diferent de vacunació» però ha recordat que això no significa que hi hagi més vacunes, a una resposta del grup parlamentari de JxCat.

La diputada Assumpta Escarp, del PSC, ha advertit a Argimon de la situació de l'atenció primària i ha demanat quina és en aquest moment l'ajuda dels hospitals per donar-hi suport. Argimon ha defensat que hi ha coordinació entre la primària i els hospitals.

Per part d'En Comú Podem, David Cid ha mostrat «preocupació» al conseller de Salut pel manifest d'ordes religiosos sobre la nova llei de l'eutanàsia. Ha dit que aquesta «indignació» se suma a la situació relacionada amb l'avortament.

Argimon ha defensat que els drets s'han de garantir i que l'objecció de consciència és un dret de les persones i no de les institucions. «Clarament no és equitatiu territorialment, no li puc dir que sí, però ens vam comprometre a treballar amb això», ha reblat.

Salut detecta 25 brots de covid en discoteques

El Departament de Salut ha detectat fins a 25 brots de covid-19 en discoteques. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit a TV3 que la disseminació del virus s'ha donat a l'oci, tot i que no només en el nocturn. Argimon ha avançat que habilitaran punts per fer proves on els professionals dels hospitals donaran suport per «descarregar» l'atenció primària davant de la pressió dels darrers dies.

En aquest sentit, l'adjunta a la direcció d'Atenció Primària de l'ICS, Ariadna Mas, ha explicat a Catalunya Ràdio que instal·laran carpes a l'exterior dels centres sanitaris per fer tests. Argimon ha alertat que amb el 70% de la població vacunada es farà «curt» perquè arribaran noves variants i, per tant, caldrà una vacunació «global».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.