Josep Maria Argimon en roda de premsa, a Alcarràs, el 17 de juny de 2021

Salut detecta 25 nous brots de Covid-19 sorgits en discoteques de Catalunya

El conseller de Salut alerta que amb el 70% de la població vacunada es farà «curt» i que cal una vaccinació «global»

El Departament de Salut ha detectat fins a 25 brots de covid-19 en discoteques. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit a TV3 que la disseminació del virus s'ha donat per l'oci, no només el nocturn. En aquesta línia, però, també ha afegit que és cert que s'han produït aquests brots en els locals d'oci nocturn.

D'altra banda, ha avançat que s'habilitaran hospitals perquè puguin fer proves de detecció, davant l'allau de feina a l'atenció primària. El conseller ha alertat que amb el 70% de la població vacunada es farà «curt» perquè arribaran noves variants i, per tant, caldrà una vacunació «global».

Sobre l'ús de la mascareta, ha dit que es plantegen recuperar-la a l'exterior perquè és «senyal» que la pandèmia no ha acabat.

Les discoteques i festivals enceten una nova etapa

El subdirector de l'Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria, ha explicat aquest dimarts que l'exigència de PCR, TA o pauta completa de vacunació es demanarà només en esdeveniments musicals. Aquests hauran de tenir més de 500 persones que estiguin dempeus i ballant.

Això significa que no s'aplicarà, per exemple, al Festival de Pedralbes o al Grec, però sí en concerts grans de festes majors que siguin dempeus. També ha aclarit que els congressos no entren tampoc en aquesta nova restricció. Llebaria també ha explicat que la nova resolució entrarà en vigor aquest mateix divendres i tindrà una durada de 14 dies.

La nova resolució especifica que per a les activitats a l'aire lliure amb més de 500 persones dretes o amb pista de ball caldrà fer un control d'accés. També un test d'antígens les 12 hores anteriors o presentar el certificat de vacunació o d'immunitat. Durant tot l'esdeveniment, hauran de portar posada la mascareta.A més, l'organització d'aquestes activitats haurà de tenir redactat un pla específic d'actuació. De fet, en tots els espectacles a l'aire lliure, independentment de l'aforament, caldrà tenir un registre d'assistents, accessible i verificable, per fer un seguiment epidemiològic en cas que fos necessari.

Així ho ha indicat Llebaria en una roda de premsa per informar sobre la resolució que entrarà en vigor a les 00:00 h d'aquest divendres.