Josep Maria Argimon, amb mascareta, parlant amb el puny tancat

El conseller Argimon descarta el retorn del toc de queda a Catalunya

El titular del Departament de Salut no creu que «hi hàgim d'arribar, tindria un impacte emocional per tothom»

El Govern descarta, ara com ara, un nou toc de queda per afrontar l'increment de casos de coronavirus dels darrers dies. Ho ha dit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha assegurat que  «no crec que hi hàgim d'arribar, tindria un impacte emocional per tothom». En aquest sentit, ha afegit que el Govern no té competències per fer-ho, com tampoc en té en relació amb l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes.

Sobre la qüestió de les mascaretes, Argimon ha dit que «majoritàriament» s'han de seguir portant i fer-ho també «com un senyal que encara estem en pandèmia». En aquest sentit, el conseller ha alertat del «gran perill» que arribin noves variants de la Covid-19 que no es puguin combatre amb les vacunes actuals. Per això ha demanat a la ciutadania que es vacuni per evitar la propagació de la malaltia.

Camions de vacunació per administrar entre 1.000 i 1.400 dosis al dia

Tot això, ho ha explicat en l'acte de presentació dels camions que permetran vacunar entre 1.000 i 1.400 persones al dia majoritàriament amb una dosi de la vacuna de Janssen. Aquesta iniciativa començarà aquest dimecres a Barcelona ciutat, la regió metropolitana nord i les Terres de l'Ebre gràcies a autobusos del Banc de Sang i Teixits (BST) i a camions de la companyia automobilística Seat.

Argimon ha explicat que l'objectiu és accelerar la vacunació dels barris on s'instal·lin els camions. La vacunació des d'aquests vehicles estarà oberta a persones majors de 40 anys i, especialment, a persones en situació de vulnerabilitat que tinguin dificultats idiomàtiques o de bretxa digital, per exemple, per accedir als punts existents habituals. També servirà per incentivar i facilitar la vacunació a punts amb poca cobertura.

Cada bus comptarà amb un equip de dues infermeres, un tècnic i dos administratius i tindrà una capacitat d’administrar vacunes a 600 persones de nou del matí a vuit del vespre. Els camions de Seat s’utilitzen en les competicions i s’han adaptat per a ús sanitari. S’hi administraran dosis sense cita prèvia, de matí i tarda, els set dies a la setmana. Actualment, el 40% de la població vacunable a Catalunya té la pauta completa.