Imatge d'un 'hotel refugi' que durant diversos mesos va allotjar pacients amb Covid-19 durant el 2020

El Govern recupera els 'hotels refugi' per allotjar turistes contagiats de Covid-19

L'Executiu habilita dos hotels a Barcelona i Girona, mentre que encara busca establiments a Tarragona i Lleida

Nova decisió del Govern per tal de controlar la pandèmia. En aquest cas, afecta el sector del turisme, ja que l'Executiu català ha tornat a habilitar 'hotels refugi', utilitzats per allotjar els turistes positius de Covid-19 i els seus contactes durant la seva estada a Catalunya aquest estiu. Segons ha pogut saber l'ACN, les ciutats de Barcelona i Girona ja disposen d'aquest tipus d'allotjaments, mentre que a Tarragona i Lleida s'estan buscant emplaçaments.

A la demarcació de Barcelona, l''hotel refugi' serà el Tres Torres Atiram, mentre que a la de Girona serà l'Hotel Peninsular. El cost de les estades als 'hotels refugi' anirà a càrrec de la Generalitat. Amb aquests hotels, l'Executiu pretén oferir espais per aïllar possibles turistes positius.

El Govern informa de la mesura al sector hoteler a través d'un correu electrònic

En un correu electrònic enviat al sector hoteler al qual ha tingut accés l'ACN, amb aquesta mesura «els clients afectats sortiran de l'àmbit de l'establiment en què estaven allotjats per seguir el tractament i fer els aïllaments oportuns». Per altra banda, la mesura també respon a la voluntat «d'estar al costat del sector hoteler i evitar que s'hagi de fer càrrec de gestions complexes».

Així, en cas que un turista mostri símptomes de Covid-19, l'establiment on s'allotgi haurà d'aïllar-lo a la seva habitació i trucar al 061 o al Centre d'Atenció Primària (CAP) més proper. Si finalment dona positiu en coronavirus, serà traslladat a un centre hospitalari o a un dels hotels habilitats per procedir al seu tractament. El canvi d'establiment s'haurà de fer en taxi i anirà a càrrec del client.

Pel que fa als contactes estrets de la persona afectada, el Govern apunta que és probable que les autoritats determinin que ha de fer un període d'aïllament. En aquest sentit, assenyala que aquest també es farà a un 'hotel refugi'.

Si el turista afectat està passant l'estada a un apartament o un habitatge d'ús turístic, serà possible fer l'aïllament sense necessitat de traslladar-se a un altre allotjament si està vacant durant els següents dies. En aquest cas, en canvi, l'allargament de l'estada anirà a càrrec del particular.