Dues nenes i un senyor del poble de Grecs al vídeo promocional

El petit poble d'Espanya que ofereix casa gratis i feina a qui vulgui

El vídeo anunciant ja s'ha tornat viral

La pandèmia ha portat una tendència nova en la nostra forma de viure. I és que són molts els que han volgut tornar als pobles per allunyar-se del risc més gran de contagi a les ciutats. Això ho han agraït moltes zones de la coneguda com a 'Espanya buidada'.

Alguns d'ells han volgut aprofitar això per intentar repoblar-se. No han dubtat a mostrar els avantatges de viure en un lloc més tranquil i de manera diferent. Per a això es valen de les xarxes socials com han fet els veïns del municipi de Grecs, a la província de Terol.

I és que aquesta petita localitat de la serra d'Albarracín s'ha fet viral en els últims dies per l'anunci que ha publicat. Ha estat el mateix ajuntament de Grecs el qual ha fet una crida per augmentar la seva població. Ara mateix són 132 els veïns que té aquest poble de Terol.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'objectiu és atraure almenys dues famílies amb fills en edat escolar que ajudin a evitar el tancament de l'escola del poble. En l'últim curs hi ha hagut 9 nens, però en el pròxim marxen 2. Volen arribar a 12, a veure si així també aconsegueixen desdoblar l'actual aula única a dos nivells.

Per tractar d'atraure gent ho feien amb un vídeo que deixava clar els atractius de la vila i l'oferta. 

«T'agraden els pobles de muntanya i amb encant? T'atrau el món rural? Estàs cansat de la ciutat?», començava el vídeo.

«Busques un ambient més familiar per criar als teus fills? Tens parella i fills i estàs cansat de buscar feina? Vols conèixer el segon poble més alt d'Espanya, amb 1.601 metres d'altitud?».

«Si la teva resposta és sí a qualsevol de les anteriors preguntes, aquest anunci és per a tu», continuava dient.

El que ofereixen és «la possibilitat de treball i tres mesos gratis de lloguer: Amb un lloguer de tan sols 225 euros, al qual restarem 50 per cada fill en edat escolar». Però l'oferta laboral és a més molt flexible.

D'una banda, hi ha diversos llocs en el sector de la restauració. «Et donem no una ni dues sinó tres opcions de treball en cuina i restaurant per a tu i la teva parella al Paladar d'Aragó, situat a la Mola de Sant Joan», explica l'ajuntament.

També afegeixen la possibilitat de «gestionar l'hotel-restaurant de Grecs, situat a la plaça, que ha estat recentment restaurat, amb una inversió de 170.000 euros, i compta amb set habitacions i un apartament totalment remodelat».

I no només això també estan oberts a rebre a gent que tingui decidit teletreballar al poble. «Si ets dels que treballa des de casa pots teletreballar amb fibra i fer ús del nostre 'coworking'», afirmen.

Envien un últim missatge: «T'esperem a Grecs, un dels meravellosos pobles de la Serra d'Albarracín, que segueix lluitant contra la despoblació rural».

Han rebut multitud de sol·licituds de diversos països

El vídeo està protagonitzat per 3 dels veïns: Marta, Lucia i Agustín. Les nenes adverteixen de la falta de nens a l'escola. És per això que dissenyen i pengen un cartell on «es busquen nens» i ofereixen «casa gairebé gratis» i «treball per als pares».

El vídeo segueix veient com els adults segueixen l'exemple de les nenes. I és que són els majors els qui acaben empaperant el poble amb els cartells.

L'oferta s'ha estès de manera molt ràpida i són milers les reproduccions del vídeo. Grecs ha rebut més de 60 sol·licituds d'Espanya, Perú, Xile, Colòmbia o Veneçuela. D'aquesta manera, entre elles escolliran les tres famílies que s'instal·laran al poble.