Diverses persones de festa en una discoteca

El Govern torna a tancar les discoteques a Catalunya

La mesura s'allargarà, de moment, 15 dies

Nou cop per a les discoteques de Catalunya. Tal com recull el mitjà 'El Periódico', després de l'empitjorament de les dades que s'ha anat registrant durant les últimes setmanes, el Govern ha pres una dràstica decisió i obliga a tancar l'oci nocturn durant, almenys, 15 dies. Això no obstant, es mantenen els festivals que estaven programats. 

Així les coses, el Govern ha decidit tornar a tancar l'oci nocturn en espais interiors a partir d'aquest cap de setmana i també obligarà a fer TA o tenir la pauta completa per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones. Una PCR de les últimes 12 hores també seria vàlida. Les activitats tancaran a les 3.

Ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa, on ha indicat que la resolució s'està ultimant i es presentarà en una nova convocatòria a les 16 hores. «Ara toca tirar enrere», ha dit Plaja davant l'augment exponencial de contagis entre els més joves.

També ha aprofitat per defensar que la mascareta hauria de tornar a ser un element obligatori, però ha recordat que és competència del govern espanyol.

Salut havia convocat el sector de l'oci nocturn

Just abans, el Departament de Salut ha convocat el sector de l'oci nocturn a una reunió aquest dimarts al migdia davant l'explosió de casos entre els joves. 

El Govern prepara noves mesures per intentar aturar el creixement exponencial de contagis. El BIOCOMSC calcula que un de cada 40 joves acabarà infectat en els propers dies. 

El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha explicat que no saben el motiu de la trobada, però ha dit que confien que sigui per introduir els tests d'antígens abans d'entrar als locals, una mesura que fa molts mesos que reclamen. 

Boadas ho ha dit en una atenció als mitjans des de Salou, on precisament compareix per reclamar la implementació dels tests previs. «Si ens fan tancar seria la ruïna definitiva, una sentència de mort», ha dit Boadas en una atenció als mitjans des de Salou, on precisament reclama la implementació dels tests previs.

FECASARM desaconsella fer tests als accessos de les discoteques

FECASARM desaconsella fer tests als accessos dels locals d'oci nocturn, excepte en discoteques molt grans que puguin disposar d'una zona específica i amb personal sanitari qualificat, per evitar aglomeracions, possibles contagis i problemes de gestió dels casos positius detectats.

L'entitat proposa fer els tests a laboratoris concertats, 'hospitality zones' amb professionals sanitaris o farmàcies que s'encarreguin de notificar al sistema de salut els casos positius. Així mateix, la patronal reclama que el resultat del test tingui una validesa de 72 hores per als PCR i d'entre 24 i 48 hores per als antígens. FECASARM ha assegurat estar disposada a cofinançar una part del cost amb descomptes en entrades i consumicions.

El BIOCOMSC preveu que 1 de cada 40 joves s'infecti de coronavirus

Un de cada 40 joves acabarà contagiant-se de la covid simultàniament, segons unes previsions dutes a terme pel BIOCOMSC, que també ha constatat una pujada forta de casos entre persones de 30 a 50 anys. En aquest sentit, cal destacar que el ritme consolidat d'entrada és d'uns 16.000 casos setmanals per tests d'antígens simptomàtics, tot i que l'estimació és que els reals estiguin a prop de 50.000 setmanals.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.