Imatge d'una terrassa a la plaça de la Font de Tarragona durant el mes de març de 2021

El Govern ho confirma: Preparen restriccions «concretes» a Catalunya

Laura Vilagrà, consellera de Presidència, ha fet a TV3 un anunci no gaire concret que deixava entreveure possibles restriccions enfocades a un sector indeterminat

Aquest dilluns ha estat una jornada de novetats i anuncis respecte de la política de restriccions i de protocol de la Covid-19. Davant l'augment casos positius i dels indicadors dels darrers dies, la situació, «complicadíssima» segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, està requerint canvis.

Canvis com el ja implantat als CAP, on no es faran més tests de Covid-19 als contactes de positius que siguin asimptomàtics i ja estiguin vacunats. O d'altres, com les restriccions que s'estudien per tal d'evitar una cinquena onada, o com els que patronal de l'oci nocturn i autoritats estan plantejant per tal de donar aire al sector.

Mesures «quirúrgiques» i «concretes» per a un sector indeterminat

En aquest sentit, aquest matí s'ha fet un anunci no gaire concret, però que deixa entreveure el caràcter de les restriccions que es podrien precipitar. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha parlat de noves mesures per frenar els contagis que volen treballar «amb el sector», que ha qualificat de «quirúrgiques» i «concretes».

No se sap a quin sector feia referència Vilagrà, que ha explicat que «serà el Procicat qui les anunciarà». Tanmateix, assegurava, «n'estem parlant aquests dies». Caldrà esperar, probablement fins divendres, per saber què signifiquen les mesures i a quin sector van plantejades.

Vilagrà, diputada per Esquerra Republicana de Catalunya, ha fet referència, com es tendència, als joves. Són el sector menys vacunat, i per tant més vulnerable a la Covid-19. De fet, la mitjana d'edat dels contagiats és per sota dels trenta anys. En aquest sentit, la consellera ha recordat que el jovent té «més possibilitats de contagiar-se» precisament pel fet de no haver rebut vacuna o tan sols una de les dues dosis. 

Vilagrà: «Són uns nivells de contagi molt alts que hem de tallar»

«Serem quirúrgics a l'hora de definir quines mesures cal prendre», assegurava Vilagrà, que mostrava la seva preocupació per la situació actual, ja que «són uns nivells de contagi molt alts que, òbviament, hem de tallar». I és que fins a diumenge, es van encadenar tres dies consecutius amb xifres que superaven els 5.000 contagis.

Aquest dilluns, les dades del cap de setmana tampoc deixen de ser preocupants. El Departament de Salut ha declarat 3.339 nous casos de Covid-19. L'Rt frega ja els tres punts i se situa aquest dilluns en el 2,99, gairebé mig punt més que fa vint-i-quatre hores. El risc de rebrot també augmenta significativament, 299 punts de cop, i està ja en 978.