Una dona passeja pels carrers de Madrid amb la mascareta

El Govern vol que la mascareta al carrer torni a ser obligatòria

El Govern ha demanat a la Moncloa que torni a decretar l'ús obligatori de la mascareta, també a l'aire lliure

Catalunya retrocedeix de manera preocupant. Al ‘boom’ sobtat dels casos de Covid-19 ara s’hi ha sumat el nou tancament de discoteques. Però per més inri, sembla que el Govern va més enllà i volen que les mascaretes tornin a ser obligatòries al carrer. «No esperàvem tenir un estiu tan difícil», ha expressat la nova portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

Així doncs, el Govern ha demanat a la Moncloa que torni a decretar l'ús obligatori de la mascareta, també a l'aire lliure. L'executiu troba «imprescindible» aquesta mesura, si bé no n'és l'autoritat competent.

D'altra banda, Plaja no ha concretat si per ara l'executiu es planteja demanar a l'Estat algun confinament a Catalunya, com ara el perimetral comunitari.

El Govern tanca discoteques: «No hi ha alternativa»
 

Així de taxativa s’ha mostrat Plaja després de ser preguntada pel tancament de les discoteques durant, almenys, els propers 15 dies. En roda de premsa, ha assegurat sobre el tancament de discoteques que «no hi ha alternativa» i que tot i que el ritme de vacunació és «molt bo», «no n'hi ha prou».

I és que els contagis creixen «tant» que «toca tirar enrere». Dit això, Plaja ha anunciat que quan les activitats apleguin més de 500 persones serà obligatori passar un test d'antígens, tenir una PCR negativa amb 12 hores de vigència, o bé tenir un certificat que justifiqui la pauta completa de la vacunació.

Les activitats hauran d'acabar abans de les 3 de la matinada. Totes les activitats massives hauran de seguir aquest pla de grans esdeveniments que el Procicat està ultimant aquest migdia.

La resolució s'espera que es pugui presentar en les properes hores, ja que es preveu una roda de premsa tècnica per a les 16 hores d'aquest dimarts.

Plaja ha advertit que només s'aconseguirà revertir la tendència de les dades si es frena la interacció social: «No ens podem relacionar com si la pandèmia no fos un problema».