Imatge d'un cambrer servint un cafè a una clienta.

Dues comunitats espanyoles ordenen noves restriccions a l'oci nocturn i a l'hostaleria

Dos territoris més s'uneixen així a Catalunya, Navarra, Balears i Cantàbria, que ja havien ampliat les seves restriccions

Galícia i Aragó se sumen aquest dimecres, 7 de juliol, a les comunitats que estan prenent noves mesures per frenar la nova onada de la Covid-19. Se sumen així a Catalunya, Navarra, Balears i Cantàbria, que ja havien ampliat les seves restriccions.

Galícia tancarà parcs i platges i exigeix PCR en l'oci nocturn

El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha avançat en un acte a Santiago de Compostel·la les noves mesures que s'aplicaran. Feijóo ha avançat que Galícia exigirà que tots els locals d'oci nocturn demanin proves PCR als seus clients. Aquests hauran de presentar el resultat negatiu de la prova, feta a les 48 hores abans de la seva entrada al local.

Aquesta normativa no s'aplicarà, de moment, a tot el territori, sinó en aquelles localitats que estiguin en risc mitjà. En aquestes mateixes zones, a més, es tancaran parcs i platges durant la nit per evitar botellons i concentracions de joves. Cal recordar que, en els llocs en risc alt, l'oci nocturn ja no podia obrir.

Per al tancament de parcs i platges la Xunta demanarà la col·laboració dels ajuntaments, ja que són competències municipals.

Una altra de les mesures que Galícia seguirà aplicant en els propers dies és la dels cribratges massius. El sistema de salut gallec realitzarà cribratges gratuïts per trobar casos ocults en les localitats de risc mitjà.

Feijóo ha fet una crida perquè els gallecs acudeixin a aquests cribratges per intentar frenar l'expansió de la pandèmia. Especialment s'ha dirigit als joves, ja que ara mateix són «la població més vulnerable».

Les localitats en risc mitjà que es veuran afectades per les noves mesures són:

  • La Corunya: Culleredo.
  • Ourense: Ribadavia, Barbadás i Orense.
  • Pontevedra: Caldas, Poio, Pontevedra, Marín, Redondela i Salceda.

Les localitats en risc alt són:

  • Lugo: Sarria
  • Pontevedra: Cambados, A Illa, Vilanova i Vilagarcía.

Aragó torna al nivell 2 d'alerta i tancarà l'hostaleria a les 23:00 hores

Aragó també està vivint una pujada «explosiva» de casos per Covid-19 en els últims dies. Per aquesta raó, tota la regió tornarà al nivell 2 d'alerta i recuperarà algunes restriccions.

La més destacada és que l'hostaleria estarà obligada a tancar, una altra vegada, a les 23:00 hores. Els aforaments es mantindran al 75%, com en l'actualitat, i les reunions socials es limitaran a deu persones, tant les privades com les públiques.

A més, l'oci nocturn, que podrà seguir obert, haurà de tancar com a molt tard a les 00:30 hores i tindrà un aforament del 50%. Les taules, si estan a l'interior, només podran acollir sis persones i deu en el cas de les terrasses. També torna a quedar suprimit el servei de barra.

Les celebracions també es veuran afectades per les noves restriccions a Aragó. Batejos, bodes i comunions només podran celebrar-se amb un màxim de 120 assistents. Els que se celebrin aquest cap de setmana quedaran exempts de la nova limitació.

El govern aragonès ha insistit que les mesures estan dirigides per frenar l'expansió en els col·lectius més afectats: els joves. Sira Repollés, consellera de Sanitat, ha avançat que aquest dimecres s'han sumat 628 nous casos de Covid-19.

«Les estratègies de control van dirigides a la població especialment infectada i a les dinàmiques que es produeixen en aquest tipus de població», ha explicat.

En aquest sentit, Aragó té previst accelerar la vacunació dels col·lectius joves per ajudar a frenar els contagis. Segons ha explicat, des d'aquest mateix dimecres s'incorporaran a la vacunació dels joves de 18 a 21 anys. 

Les previsions del govern regional apunten que a finals del mes de juliol tots els aragonesos de més de 18 anys puguin tenir almenys una dosi.